Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


In welk land moet een curatele aangevraagd worden?

Goedemorgen, mijn moeder sinds 1982 woont in Frankrijk, net als mijn zus en ikzelf. Mijn moeder is nu dement en kan binnenkort niet meer alleen wonen. Ik heb zelf een procuratie bij de Franse postbank om haar cheques te tekenen, en heb daardoor een oog op haar Franse rekening. Rekeningen worden door mij betaald van haar rekening. Ze heeft geen Nederlands adres meer maar het pensioen van mijn overleden vader wordt gestort op dezelfde Franse rekening. Haar huis staat sinds het overlijden van onze vader op naam van mijn zus en mijn naam.
We zullen nu de volgende stap moeten zetten en voor haar een verzorghuis moeten vinden, in NL of in Frankrijk. Ze is helaas zelf niet meer in staat om wat dan ook te beslissen, is gedesoriënteerd, kan nauwelijks nog schrijven (al zal haar handtekening wel lukken) en een Curatele, bewind en mentorschap lijkt nu nodig.
Moet dit in NL aangevraagd worden omdat ze Nederlands is of in Frankrijk omdat ze daar woont? En als we het besluit nemen haar in een zorghuis in Nederland te plaatsen, hoe wordt de Curatele, bewind en mentorschap dan erkent? Moet het vertaald worden, of moeten er twee komen, één in Nederland en één in Frankrijk?
Met vriendelijke dank voor uw antwoord,

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag