Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In verband met de Wet bescherming persoonsgegevens is de bedrijfsarts genoodzaakt de terugkoppeling van het spreekuur summier weer te geven.
De bedrijfsarts heeft geschreven: 'Betrokkene ervaart spanningsklachten als gevolg van de werksituatie, met name ten gevolge van de arbeidsverhouding met de leidinggevende.' Die ervaar ik inderdaad als ziekmakend.
Omdat mijn spanningsklachten niet het gevolg zijn van ziekte of gebrek, maar een rechtstreeks gevolg van de ontstane situatie op het werk, vindt mijn werkgever dat ik niet ziek ben (zoals bedoeld in de Wulbz).
De werkgever heeft mij dan ook met terugwerkende kracht hersteld gemeld, per de datum dat ik bij de bedrijfsarts ben geweest. De werkgever heeft mij dat niet meegedeeld. Dat moest ik lezen in een brief die 5 weken en 4 dagen na die datum aan mij is geschreven.
Mijn vraag is: kun je een werknemer eenzijdig hersteld melden? En dat zonder de werknemer daarover te informeren?

De werkgever heeft nu de betaling van mijn bezoldiging gestaakt. Ik zou graag willen weten of zijn argument daarvoor (verval van aanspraken wegens het niet hervatten van het werk op het door de bedrijfsarts bepaalde tijdstip) wel steekhoudend is. De bedrijfsarts heeft noch tijdens het spreekuur, noch in de terugkoppeling van het spreekuur ook maar enig tijdstip van werkhervatting genoemd.

De werkgever vindt echter ook dat er geen sprake is van een arbeidsconflict en weigert de STECR Werkwijzer Arbeidsconflicten te hanteren die de bedrijfsarts mij (helaas alleen mondeling) heeft aangereikt.

Ik val onder het Algemeen Rijksambtenarenreglement (ARAR).

Als uw arts van mening is dat dit een reden voor ziek zijn is dan heeft uw werkgever u niet beter te melden.
Sowieso is het betermelden van de werkgever behouden aan de beslissing van de arts, de baas mag zelf niet iemand beoordelen op herstel hij is immers geen medicus.
ik zou hierop een bezwaar maken ten opzichte van uw werkgever en u gewoon opnieuw ziekmelden.
u zult er verstandig aan doen een jurist in te schakelen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag