Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In september werd mijn tweede jaarcontract niet verlegd. Op mijn afscheidsdag kwamen ze echter terug op hun besluit en hebben ze me toch weer een half jaar contract (derde contract) aangeboden met de intentie tot vast. Daar ben ik op ingegaan, na een weekje rust. Maar nu puntje bij paaltje komt, willen ze me toch geen vast contract geven. Mijn vraag is nu, voldoe ik wel aan de 26 weken-eis. Mijn derde contract loopt vanwege dat weekje rust immers van 8 oktober t/m 1 april, dat zijn 25 weken. Ook mijn jaren-eis, hoe zit dat? Hiervoor had ik recht op 17 maanden ivm 17 werkjaren. Hoe zit dat nu? Ik heb immers voor dat weekje een uitkering ontvangen, want alles was in werking gezet. Hoe wordt hier mee omgegaan? Telt men de afgelopen periode wel als aaneengesloten???

U moet in de 36 weken voorafgaand aan de eerste werkloosheidsdag, minimaal 26 weken in loondienst gewerkt hebben om recht te hebben op WW. Eén dag gewerkt is al voldoende om die week mee te laten tellen.

Met betrekking tot de jareneis: Hebt u in 4 van de 5 kalenderjaren voordat u werkloos werd, ten minste 52 dagen per jaar in loondienst gewerkt, dan voldoet u aan de jareneis.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oef, pak van mijn hart! Bedankt voor de snelle reactie en de inhoudelijke uitleg. Ik ben geholpen en gerust gesteld.Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag