Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In September 2016 kreeg ik een tijdelijke baan voor 15u per week. Tesamen met nog 3 collega's starten we n nieuw project bij werkgever.
Als snel blijkt dat t de planner niet lukt om ons ieder 15u in te zetten per week. Als team zien we n probleem want onze uren lopen op....van hogerhand wordt aangegeven dat dat wel goed komt....we geven t nogmaals meerderealen aan....dat we geen grote hoeveelheid uren in x kunnen inhalen. We hebben niet voor niets n parttime functie.
Al met al probeer ik tussendoor toch al wat uren in te halen maar door verkeerde planningen blijven er nog veel uren over....nu willen ze dat wij deze zo snel mogelijk in halen....
Vlak voor einde contract( 31 Maart) moet ik persoonlijk nog 46uur inhalen...
Het is toch hun fout om ons te weinig in te plannen? Wat mag n werkgever nu eisen.
Mijn basisrooster is inmiddels (door nieuwe planner) aangepast en ik draai vanaf Maart maar eigenlijk 1-uur maar zit nu wel met die andere uren in mijn maag??? En nu?

Als het niet-inplannen aan de werkgever te wijten is dan is het niet redelijk om van werknemers te vragen die uren in te halen (zeker niet in deze grote aantallen). Dus de werkgever moet gewoon die 15 uur uitbetalen en het lijkt op basis van de omstandigheden zoals u die beschrijft niet redelijk dat u die allemaal moet inhalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag