Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


In onze achtertuin staat een 7 meter lange coniferenhaag tussen de tuin van de buren en onze tuin. Tijdens onze vakantie vorige maand heeft de buurvrouw -zonder met ons overlegd te hebben - een zwartwerker gevraagd de haag te snoeien. Het resultaat is desastreus: golvend, ongelijk, plekken 30 cm korter en plekken 20 cm korter, de bruine stammen steken er boven uit. Volgens een aantal deskundigen is de kans klein dat de haag dit overleeft.
Ik heb de buurvrouw al aansprakelijk gesteld, maar ik weet niet voor welk bedrag ik haar kan aanspreken. Kunt u mij advies geven? De haag staat overigens volledig op onze grond en niet op de scheiding van de tuinen en is ons eigendom.

U moet uw schade aantonen. Het gaat daarbij om de feitelijke schade. Omdat een heg kan aangroeien loopt u het risico dat een poos aankijken tegen een herstellende heg als schade wordt gezien, dat is financieel niet te vertalen in een hoge claim.

Voorzover de heg niet kan herstellen is de vervangwaarde uw schade. Die kunt u vaststellen door een prijsopgave te doen bij een tweetal tuindersbedrijven. De bewijslast m.b.t. niet kunnen herstellen van de heg als gevolg van de snoeibeurt ligt dan wel bij u.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag