Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


in ons huurhuis is een hennepkwekerij aangetroffen. Wij willen hierdoor onze huurder uiteraard uit de woning zetten, echter om de kans zo groot mogelijk te houden om de gemaakte schade op hem te verhalen, vragen wij ons af of het verstandiger is om direct een aangetekend schrijven te sturen dat we hem eruit zetten of dat we eerst proberen onderling te regelen en hem daarna alsnog er uit te zetten?
Hoor graag jullie advies in zulke zaken.

U kunt de huurder aansprakelijk stellen en dreigen met "juridische maatregelen" of iets dergelijks in algemene zin indien de schade niet volledig wordt vergoed. Dan houd u alle opties nog even open.

Beoordeel dit antwoord:

In de praktijk heeft dit type huurder vaak geen (traceerbaar) geld. Huurders met een hennepkwekerij geven vaak ook onjuiste identiteitsgegevens op, of worden vaak opgepakt. De kans dat u nog geld van de huurder terugziet, is vaak niet groot. Als u na het oprollen van de hennepkwekerij nog steeds in contact staat met de huurder, adviseer ik u zo snel mogelijk met hem afspraken te maken over zijn vertrek en over vergoeding van uw schade. Als dat niet lukt, dan kunt u het beste een kort geding starten waarin u aan de rechter ontruiming van de woning vraagt en vergoeding van alle schade die u lijdt (schade aan de woning, schade veroorzaakt bij de politie-inval, en eventueel ook de naheffing van de energiemaatschappij indien de meteraansluiting nog op uw naam stond).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag