Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In ons huurcontract staat dat naheffingen op het reeds betaalde voorschot van de electra voor algemene ruimtes, binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar gefactureerd dienen te worden door de verhuurder. In oktober 2012 hebben wij de naheffing voor 2010 en 2011 ontvangen. In totaal ruim € 500,- Zijn wij nog wel verplicht te betalen? Tevens is er een groot verschil tussen voorschot en werkelijke kosten. Er zijn diverse klachten ingediend over verlichting die overdag brandde. Hier is maandenlang niet op gereageerd. Dit lijkt een van de oorzaken van de veel hogere dan geschatte kosten. Er is vanwege het niet opnieuw instellen van de automatische verlichting dus ook sprake van nalatigheid van de verhuurder met directe extra kosten voor de huurders tot gevolg.


Het is, uitzonderingen daargelaten, niet zo dat u niet meer hoeft te betalen. Iets anders is of de afrekening klopt en of er niet een aftrek plaats hoort te vinden voor het onnodig lang wachten met anders instellen van de verlichting. U kunt om te beginnen vragen om kopieën van de onderliggende facturen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Goed idee, bedankt!
Waar ik wel benieuwd naar ben is waarom de termijn van 6 maanden dan wel in de overeenkomst staat als er toch geen enkele sanctie voor de verhuurder op staat als hij zich hier niet aan houdt.

Kan ik overigens wel om een betalingsregeling vragen? € 500,- ineens vind ik veel geld.



Een betalingsregeling lijkt me niet meer dan redelijk. In de rechtspraak is bepaald dat hier geen sprake is van een fatale termijn, maar het is wel reden om verhuurder in gebreke te stellen. En dergelijke vorderingen verjaren na 5 jaar. Overigens zijn de regels bij woonruimte iets anders en strenger dan bij bedrijfsruimte.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag