Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In mijn arbeidscontract stond dat ik in een pensioenfonds kon. Ik heb gelijk aangegeven dat ik daar deel aan wilde nemen.
Ik heb veel moeite moeten doen om dat voor elkaar te krijgen. Dat lukte uiteindelijk in het derde jaar dat ik daar werkte omdat ik aanspraak maakte op pensioen vanaf datum in dienst moest ik extra storten een bedrag van 1200 euro. Ik vind pensioen belangrijk dus dat heb ik gedaan. Nu kreeg ik geen vast dienstverband en omdat ik die extra storing heb gedaan in het laatse jaar van arbeid valt mijn ww uitkering 100 euro bruto per maand lager uit. Beroep bij UWV haalde niets uit. Werkgever aangeschreven weigert compensatie te geven voor die 100 euro bruto per maand aan inkomsten verlies. Diverse advocaten gevraagd zeggen dat het duurder is om een rechtzaak te beginnen
duur ww 27 maanden. Ben nu bijna 1 jaar in de ww dus mis 1200 euro bruto buiten mijn schuld om. Moet advocaat zelf betalen heb geen recht op gesubsidieerde advocaat. Hoe kan ik dit het beste aanpakken.

De ww uitkering wordt berekend over uw salaris exclusief spaarloon, onbelaste toeslagen en pensioenpremies. Dus het UWV heeft gelijk als ze het salaris waarop de WW is gebaseerd exclusief de betaalde pensioenpremies aanhoudt. Ik begrijp dat u uw werkgever wilt aanspreken omdat hij u te laat heeft aangemeld bij het pensioenfonds. Gezien de hoogte van de vordering kunt u dat doen bij de kantonrechter. U zou die procedure zelf kunnen doen. Ik begeleid ook wel eens klanten die zelf de procedure voeren en op die manier veel kosten besparen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag