Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In mijn arbeidscontract staat: In geval werknemer i.v.m. ongeschiktheid als gevolg van ziekte de overeengekomen de overeengekomen arbeid niet verricht, zal de werkgever gedurende de looptijd van de arbeidsovereenkomst maar maximaal 104 aaneengesloten weken, te rekenen vanaf de 1e dag van de arbeidsongeschiktheid, indien en zolang in die periode de arbeidsovereenkomst voortduurt 70% van het maximum dagloon doorbetalen met dien verstande dat tenminste het minimumloon betaald zal gaan worden.
Vraag: Is dit juridisch juist ? Moeten zijn mij niet gewoon mijn salaris doorbetalen ? Feitelijk houdt dit dus in dat als ik ziek word, ik heel erg terugval in inkomen, kan dit allemaal zomaar ?

Geachte vraagsteller,
Dit is wettelijk toegestaan en dit wordt ook steeds vaker in contracten opgenomen. Een CAO kan overigens anders bepalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Maar ik val onder de CAO bouwnijverheid en daar staat doorbetaling van loon voor 100% het 1e jaar en 70% in het 2e jaar. In mijn arbeidsovereenkomst staat dat de CAO voor de bouwnijverheid van toepassing is.
Mag de CAO dan zomaar genegeerd worden door het opnemen van een dergelijk artikel ?


Geachte vraagsteller,
Zoals aangegeven is het wettelijk toegestaan. Maar de CAO mag hiervan afwijken en is bindend. Uw werkgever en u moeten zich beiden aan de CAO houden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

OK, duidelijk, super bedankt!


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag