Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In juli ga ik met mijn vriendinnen op vakantie naar Spanje, maar vanwege het coronavirus willen we deze reis annuleren. We hebben in oktober al bij een reisbureau geboekt en een aanbetaling van €100 gedaan. We hadden van tevoren al gecheckt of iedereen een annuleringsverzekering heeft. Nu we willen annuleren, moeten we ineens nog €230 betalen, omdat we via Duitsland zouden vliegen en dat valt dan blijkbaar onder de bijzondere vluchten. Maar mag de vliegtuigmaatschappij/het reisbureau hier zomaar om vragen? En is het mogelijk om dit via de verzekering terug te vragen?

Als de reis vanwege corona niet mogelijk is dan dient het reisbureau kosteloos te annuleren of om te boeken. Als reizen wel is toegestaan maar u annuleert vanwege de angst om corona dan zijn de kosten doorgaans voor eigen rekening. Extra kosten vanwege een bijzondere vlucht is onredelijk en dient u van te voren zijn medegedeeld waarmee u akkoord bent gegaan. Het reisbureau dient de reis uit te voeren zoals overeengekomen en als dit niet mogelijk is dan is het voor eigen rekening en risico van het reisbureau. Ik raad u aan dit het reisbureau te melden. Komt u er samen niet uit en ontstaat er een juridisch geschil, neemt u dan desgewenst direct contact met mij op voor overleg.

Beoordeel dit antwoord:

Uw vraag is niet duidelijk. Wordt er EUR 230,00 geëist ivm uw wens de reis te annuleren of ivm en wissen van het vliegveld? Het eerste mag omdat reizen binnen de Schengen-landen weer toegestaan zijn. Het tweede mag volgens mij niet zo als door mr. Biharie aangegeven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag