Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


In juli 2016 (!) heb ik een ‘aanrijding’ gehad met een scooterbestuurder.
De scooter kwam van rechts en ik had haaientanden. Ik kwam met 15km/u aanrijden op het kruispunt, op het moment dat ik dacht dat ik kon doorrijden kwam er opeens een scootbestuurder aan, ik ben uitgeweken en de scooterbestuurder ook die vervolgens uitgleed. De scooter bestuurder en ik hebben elkaar niet geraakt. De scooterbestuurder had een schaafwond op zijn knie die bloedde. Een omstander heeft (onnodig) een ambulance gebeld waarop daarna twee politieagenten aankwamen. Vervolgens moest ik de dag daarna naar het politie bureau komen voor verhoor waarna ik er verklaring heb moeten afleggen. Mijn vriend die naast mij zat in de auto moest vervolgens ook. Op een verklaring afleggen.
De scooterbestuurder heeft van mijn verzekering een bedrag vergoed gekregen voor een aantal krassen op de scooter. Hierdoor betaal ik nu al ruim 2 jaar bijna €20,- premie meer per maand.
Vervolgens in december 2016 heb ik ook nog een bekeuring gekregen van €450,-!!!! Hier was ik het absoluut niet mee eens en heb bezwaar ingediend. Waarop ik vandaag 2,5 jaar later (mag dat überhaupt zolang er over doen voor een reactie) een brief krijg dat ik voor de kantonrechter moet verschijnen in februari. Ik heb nu absoluut geen idee wat ik moet doen. Ik ben het absoluut niet eens met de verkeersboete. Op diverse websites zie ik ook dat bij het niet verlenen van voorrang een geldboete van €230,- geldt dus vanwaar zo’n hoge geldboete bij mij? Verder is het verstandig om een advocaat in de hand te nemen?

Ik raad u aan om contact op te nemen met een advocaat die gespecialiseerd is in het verkeersstrafrecht. Deze kan u verder adviseren en u eventueel ook bijstaan bij de kantonrechter. Bij veel kantoren is het eerste adviesgesprek gratis en vrijblijvend.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag