Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In juli 2015 heeft mijn moeder een MRI scan gehad bij een zorginstelling. De zorginstelling heeft in april 2019 pas de nota hiervan verzonden. Nadat de nota op onvolledigheid afgewezen werd door de zorgverzekering waarbij deze was ingediend, heeft mijn moeder niet betaald.

Op donderdag 17 september 2020 ontving mijn moeder een aanmaning/rekening van een incassobureau omtrent de betaling van de MRI scan.

Aangezien het om een geleverde dienst ging was mijns inziens de vordering al verjaard (meer dan 5 jaar na MRI). Kan de in 2019 verstuurde nota gezien worden als stuiting van de verjaring, of had de zorgverlener binnen 6 maanden na het versturen van deze nota op rechtsvordering over dienen te gaan?

Mijn vraag is kortgezegd, dient mijn moeder de aanmaning/factuur te betalen?

Geachte heer, mevrouw,

Heeft de zorginstelling de nota geadresseerd aan de zorginstelling of aan uw moeder?

Indien de vordering is geadresseerd aan uw moeder dan is de vordering niet verjaard. Nu de zorgverzekeringsmaatschappij de vordering als onvolledig heeft afgewezen doet daaraan niets af, immers uw moeder is gehouden om de kosten te voldoen. Het feit dat zij een verzekering heeft maakt niet dat zij niet verantwoordelijk is voor de kosten.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Ik vermoed dat de nota niet is afgewezen door de verzekeraar op basis van onvolledigheid, maar op grond dat de zorgverlener niet binnen drie jaar heeft gedeclareerd. Dit is doorgaans de termijn waarin een zorgverlener moet declareren. Dat weet een zorgverlener ook, dat zijn namelijk contractafspraken. Indien dit het geval is, dan kan de zorgverlener tegengeworpen worden dat deze nalatig is geweest en de nota dient te vervallen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag