Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In hoeverre maak ik me schuldig aan fraude als ik een medestudent met een vak help?

In december 2020 heb ik mijn ingeleverde werk van een vak (beroepsethiek) naar een medestudent gemaild, ik heb mijn eerste kans, de beoordeling van de eerste kans en mijn herkansing gestuurd en hierbij de tekst: 'Hierbij beroepsethiek. Ik heb allebei m’n kansen toegevoegd zodat je ook kunt zien wat ik fout heb gedaan.' Deze medestudent heeft onlangs zijn herkansing ingeleverd, hieruit komt 45% van zijn werk overeen met mijn ingeleverde werk. Het verhaal begon met de volgende mail (ontvangen op 04-11-2021) van de examencommissie:

Beste student,

Vanmorgen heb ik je gebeld via xx en xx. Op het eerste nummer ben je niet bereikbaar en het tweede nummer is van iemand anders. Ik wil je graag informeren over de reden waarom ik je namens de examencommissie AOO morgen uitnodig voor een gesprek via Teams. Ik verzoek je vriendelijk mij terug te bellen.

Ik adviseer je om de juiste nummers waarop je bereikbaar bent door te geven aan de HAN.
Met vriendelijke groet,

NAAM COMMISSIELID

Ik heb gelijk gebeld met deze mevrouw, aan de telefoon wist zij mij niets te vertellen over de inhoud van ons komende gesprek op 05-11.

Na de hoorzitting op vrijdag 05-11-2021 met de examencommissie heb ik vandaag 09-11-2021 een officiële waarschuwing gekregen op basis van artikel 6.1 lid 3 sub c:
Onder onregelmatigheid c.q. fraude wordt in ieder geval begrepen:
Artikel 6.1. Definitie van onregelmatigheid en fraude
3. Onder onregelmatigheid c.q. fraude wordt in ieder geval begrepen:
c) het op enige wijze verlenen van hulp of steun aan een medestudent als gevolg waarvan een onjuiste indruk van de kennis, inzicht en/of vaardigheden van de student wordt gewekt;

De bevinding van de examencommissie is:
De examencommissie vindt dat u zich schuldig heeft gemaakt aan onregelmatigheid volgens artikel 6.1 lid 3 sub c reglement examencommissie AOO, omdat u uw bestanden van het deeltentamen PSY-Ethiek ter beschikking heeft gesteld aan een andere student. Volgens artikel 6.1 lid 3 sub c is het op enige wijze verlenen van hulp of steun aan een medestudent als gevolg waarvan een onjuiste indruk van de kennis, het inzicht en/of de vaardigheden van de student wordt gewekt, niet toegestaan. Daarnaast is dit niet de eerste keer dat u zich hieraan schuldig heeft gemaakt. De examencommissie heeft dan ook besloten u een maatregel op te leggen door u een schriftelijke waarschuwing te geven.

Mede omdat ik de manier van werken van de Examencommissie niet oké vind en de schriftelijke waarschuwing niet terecht vind ben ik op zoek naar juridisch advies en wil ik indien mogelijk beroep aantekenen bij de geschillencommissie van de HAN.

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Met hartelijke groet,

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag