Familie, Scheiden, Alimentatie
Particulier
Niet zelden geeft de rechtbank in de overwegingen van de beschikking aan of van een ander gevergd kan worden of zij wel (op termijn) moet gaan werken om de eigen behoefte te bestrijden. Het kan dan raadszaam zijn om te volgen welke inspanningen de ander onderneemt. Bij een sterke wijziging van omstandigheden kan het ook een extra argument zijn om mee te nemen dat de ander niet meer is gaan werken. Maar, in deze tijden van crisis, kan wel eens met succes worden betoogd door de aangesprokene dat zij/hij gewoonweg niet meer kan werken.
Reactie van de vraagsteller
Maar er mag van haar , ook al is de situatie vanwege de crisis niet hoopgevend en wanneer in de toekomst de economie weer aantrekt, een zekere inspanning verwacht worden om meer inkomen te genereren?
Een ieder is verplicht om zijn behoefte zo veel mogelijk zelf ook te bestrijden, maar de alimentatie kan mede gebaseerd zijn op de welstand van het huwelijk waaraan u moet blijven meebetalen. Men noemt dat het na-ijl-effect van de lotsverbondenheid van het huwelijk, thans 12 jaar.
Reactie van de vraagsteller
Heel erg bedankt voor deze info.
Reactie van de vraagsteller
Nog een vraagje naar aanleiding van uw antwoord: Geldt de welstand van het huwelijk niet ook voor de man?