Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In gebreke bij privé schuld?

Ik heb een lening (schriftelijk vastgelegd) verstrekt aan een privé persoon die dit geld heeft gestoken in zijn onderneming. Helaas heeft deze door omstandigheden (o.a. Corona) niet aan de contractuele betalingsverplichtingen kunnen voldoen. In onderling overleg zijn er aangepaste afspraken gemaakt over aflossing en rentebetalingen. Helaas is de man nu wederom in gebreke en heeft schuldhulpverlening ingeschakeld, ik kan binnenkort een brief van een advocaat verwachten.
Hoewel de onderneming problemen kent, maakt deze nog steeds omzet en de ondernemer is dan ook van plan de onderneming voort te zetten. Daarnaast had de man bij het aangaan van de lening (6 jaar geleden) een koophuis en een redelijke verwachting is dat deze fors in waarde is gestegen.
Ik heb me al die jaren coulant opgesteld en ook nu heb ik begrip voor de situatie. Ik heb echter ook belangen. Daarom zoek ik juridisch advies in deze situatie en eventueel iemand die in dit traject mijn belangen kan behartigen.

Goedemiddag,

Vervelende situatie waar u in verkeert. Het is altijd aan te raden om in geval van een lening, een overeenkomst op te stellen, hetgeen u in dit geval ook hebt gedaan. De gemaakte afspraken zijn afdwingbaar. Indien de wederpartij niet nakomt, schiet hij tekort in de nakoming van de gemaakte afspraken. Alle omstandigheden spelen een rol, zoals de nadien gemaakte afspraken omdat hij in gebreke bleef. Indien u uw dossier nader wenst te bespreken, neem gerust vrijblijvend contact op.

Met vriendelijke groet,

Dhr. mr. S. Leito
FerLei Legal
06-49175526

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag