Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


In de splitsingsakte van de VVE Hortensiahof te Monster staan onder bijzondere bepalingen dat wij een bijdrage verschuldigd zijn aan de gemeente Westland voor beheer en onderhoud ondergrondse containers.
Wij zijn de enige in de gemeente Monster die dit betalen. De andere complexen in de gemeente vallen volgens de gemeente in de oude regeling. Die bepaald dat de voorheen de betonnen containers werden vervangen door ondergrondse containers op kosten gemeente.
Nu is onze vraag gelijkheidsprincipe, wij betalen al per huishouden afvalstoffenheffing, zou hierin toch alles in moeten zitten.
Was een overeenkomst tussen de gemeente en de projectontwikkelaar, buiten ons geregeld.
Onze overburen die ook gebruik maken van de containers betalen niets.
vraag 2
Is de nota nog te verhalen op de projectontwikkelaar Eekhout bouw bv of de gemeente die ons als enige dit laat betalen. Het bedrag voor onderhoud en beheer is 1891,00 euro per jaar.

De Hoge Raad heeft in een soortgelijke zaak (Gemeente Beuningen vs. Blankenburg) uitgesproken dat dit soort bijdragen een verkapte belastingheffing zijn. Dergelijke heffingen moeten gebaseerd zijn op een wettelijke bevoegdheid en niet op een contract. Ik adviseer u met een beroep op die rechtspraak de gemeente voor te houden dat u niet tot betaling verplicht bent.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte heer van Binsbergen,

Hartelijk dank voor uw snelle reactie. Ik heb uw advies gelijk opgevolgd en de gemeente aangeschreven.

Wordt vervolgd.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag