Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


In april dit jaar heb ik een appartement gekocht op de begane grond dat voor de verkoop volledige gerenoveerd was. De vorige eigenaar is aannemer en koopt appartementen, verbouwd deze en verkoopt deze na verbouwing. Nu 8 maanden later is er lekkage in de door de vorige eigenaar/aannemer gebouwde aanbouw door een onzorgvuldige constructie. Is deze schade ter verhalen op de verkoper/aannemer? Als koper ga je er vanuit dat een professionele renovatie voor de koop niet na 8 maanden gebreken vertoont.

De professionaliteit van de andere partij weegt wel mee maar ook of u door het laten uitvoeren van een onderzoek zonder hak en breekwerk het gebrek aan het licht had kunnen laten komen. Als u de woning tijdelijk moet verlaten is het een verborgen gebrek. Anders speelt vooral non conformiteit en het wederzijds dwalingsartikel een rol. Mogelijk is natuurlijk dat ook verkoper dit niet heeft geweten in dat geval weegt de professionaliteit en ervaring meer mee dan uw nalaten tot onderzoek. Sluitend antwoord kan pas worden gegeven na onderzoek, neemt u daartoe contact op?

Beoordeel dit antwoord:

De vorige eigenaar/aannemer is zowel uit hoofde van de koopovereenkomst als uit hoofde van de aanneming van werk voor dit gebrek aansprakelijk, zodat u de schade op hem kan verhalen. U dient hem dan wel eerst schriftelijk op de tekortkoming te wijzen en hem een redelijke termijn te stellen om het gebrek te verhelpen. Laat hij dit na, dan kunt u het gebrek zelf laten herstellen en de kosten hiervan op hem verhalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag