Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


In 2015 ben ik aangehouden met een hoger alcohol promilage dan toegestaan. Deze was nog onder de 1.8 promile. Ik heb netjes meegewerkt tijdens de aanhouding.
Helaas volgde er toch een Ema cursus.
Nu ben ik begin dit jaar (2 jaar later) nog een keer de auto ingestapt met een wijntje te veel op. (Wederom onder 1.8 promile)
Heel stom dat wel, ik ben alleen de auto ingestapt om aan de overkant iets te eten te gaan halen. Bij het inparkeren schramde ik een auto, schadeformulier ingevuld, niets aan de hand dacht ik. Tot er iemand vanuit de zaak zich kwam bemoeien en de politie belde. Tweede keer mee naar het bureau voor een test. En dus teveel.
Nu heb ik bericht ontvangen van het CBR, er wordt een onderzoek gestart waaraan ik mee moet werken d.m.v een bloed, psychologisch en een lichamelijk onderzoek.
Terwijl ik voor meer informatie op de site van het CBR aan het lezen was, viel me iets op.
Er stond een stukje over wanneer welke consequenties zouden volgen. Hier las ik dat de ema cursus en het onderzoek werden opgelegd bij minimaal 3 x aanhouden met te veel alcohol achter het stuur. Of bij een promilage van 1.8. Of bij het niet meewerken tijdens een aanhouding. Nu val ik al van begin af aan onder geen van deze gevallen.
Wat kan/moet ik hiermee?
ik heb mijn rijbewijs al 22 jaar en ben nu 2x aangehouden met een periode van 2 jaar er tussen. Super stom dat wel maar ben geen persoon met een alcohol probleem. In tegendeel.

Omdat u de afgelopen vijf jaar al eens aan een Educatieve Maatregel Alcohol en Verkeer heeft deelgenomen, komt u daar nu niet meer voor in aanmerking.

Indien u meer informatie wenst en uw mogelijkheden wilt bespreken, kunt u persoonlijk contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag