Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


In 2012 ben ik gestart met www.buurtleren.nl en in 2017 heb ik samen met een ander groter ICT bedrijf een BV opgericht om Buurtleren te professionaliseren.
Na een lange voorbereiding en veel discussie heb ik het concept Buurtleren en enkele andere concepten ingebracht. In de aandeelhouders overeenkomst is wel de software oplossing als een beschermd onderdeel benoemd, maar niet het Buurtleren concept. Voor het gebruik van de software wil het bedrijf 20% van de omzet. Het gebruik van het concept wordt niet apart afgerekend. Bij aanvang hebben we een intentieverklaring getekend waarin we op basis van 50-50 zouden werken.
Vragen
1. Is het reel om ook voor gebruik concept een vergoeding te vragen?
2 Ik wil wel het gebruiksrecht geven maar kan ik nu nog aanspraak maken op het intellectueel eigendom?

Op basis uw toelichting is mij niet duidelijk hoe de verhoudingen precies liggen. Welk bedrijf wil nu 20% van de omzet voor het gebruik van de software. Als er over het gebruik van de concepten nog geen afspraken zijn gemaakt, dan zou dit alsnog moeten gebeuren, waarbij een vergoeding voor het gebruik van de concepten mij reel voorkomt. Tenzij deze uitdrukkelijk zijn overgedragen, liggen de intellectueel eigendomsrechten op de concepten nog bij u. Heeft u nog vragen of wilt u rechtsbijstand in deze kwestie, neem dan gerust vrijblijvend en kosteloos contact met mij op.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag