Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


In 2009 heb ik mijn parket vloer laten schuren en lakken met een twee componenten lak. Deze mag nu niet meer gebruikt worden. Nu heb ik een bus verf op de vloer laten vallen. Dit heb ik schoongemaakt met warm water maar nu blijft er een doffe plek achter. Via de verz. moest ik een offerte vragen bij het bedrijf. Nu stond er op de offerte wat overgenomen is van de rek. in 2009, als wij de vloer niet door hun laten doen dan moeten wij 10% betalen. Mogen zij dat vragen voor een product wat niet meer gebruikt mag worden? Als je via de site een offerte vraagt is dit gratis.

De verzekeraar heeft gevraagd om een offerte om de hoogte van de schade te berekenen. De door u ontvangen offerte kan hiervoor prima worden gebruikt. Ik ga er dan wel vanuit dat bij het opvragen van de offerte de van belang zijnde feiten goed zijn benadrukt (soort lak, aantal jaar, oppervlakte van de doffe plek).

Ten aanzien van de offerte en de daarin genoemde procentuele verhoging het volgende.
Je bent niet gehouden een offerte te accepteren. Ook in dit geval niet.
Het kan anders zijn als je twee jaar geleden met die ondernemer contractueel iets anders overeengekomen bent. Uit het bovenstaande verhaal kan ik dat echter niet halen.

Je kan natuurlijk altijd het bedrijf opbellen met de vraag waar dat verschil vandaan komt en hoe het precies zit met die twee componentenlak die niet meer gebruikt zou mogen worden. Dit kan hun eigen beleid zijn of wettelijk voorgeschreven.

Beoordeel dit antwoord:

U hoeft de kosten van de offerte alleen te betalen als dat afgesproken is bij het verstrekken van de opdracht om een offerte op te stellen. Is er niets afgesproken dan is er sprake van een vrijblijvende prijsopgave en kan de parketleverancier daarvoor dus geen geld vragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag