Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


in 1997 over één gekomen alimentatie, wil ex nu verhoogd zien mag dat maar zo en moet ik dan verschil van al die jaren ook nog betalen?ook wil ik graag weten of de extra kosten zoals lascursus en schoolreisjes ook nog bovenop de alimtatie moet betalen?

Er is een grond voor wijziging van alimentatie als er een wijziging van omstandigheden heeft plaatsgevonden. Dit is bijvoorbeeld het geval als uw inkomen gestegen of gedaald is, er iets is veranderd in uw woonlasten of u bent gaan samenwonen met een nieuwe partner. Als er geen wijziging van omstandigheden is, is er geen reden voor wijziging van de alimentatie.

Mocht er opnieuw alimentatie worden vastgesteld dan hoeft u het verschil tussen de bedragen over de afgelopen jaren niet terug te betalen. Misschien wel vanaf het moment dat uw ex een verzoek tot wijziging van de alimentatie laat indienen bij de rechter.

Kosten van schoolreisjes of cursussen vallen in principe binnen de alimentatie. Dat is een all-in bedrag, tenzij u over extra kosten uitdrukkelijk andere afspraken heeft gemaakt.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag