Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik zou u graag een vraagje willen uit naam van mijn Nederlandse vriendin,

Het gaat om het volgende: Mijn vriendin haar dochter heeft al meerdere jaren een paard in leen met de goedkeuring van het dier zijn eigenaar.
De eigenaar van het paard had aan deze mensen gemeld dat hun dochter het paard als haar eigen paard mocht aanschouwen.Het kind doet alles voor het paard en is stapelgek op het dier,de ouders bekostigen al het onderhoud van het dier ( stalling in een manege, dierenarts,hoefsmid enz...) zodat de eigenaar zich nergens zorgen om hoeft te maken.
De eigenaar heeft in al die jaren niet één maal naar het dier omgekeken,14 dagen geleden is de eigenaar van het paard bij mijn vriendin langs geweest met de melding dat zij het paard zou willen weghalen uit de manege waar het nu staat.Mijn vriendin heeft het paard op een erg comfortabele manege ondergebracht daar zij zelf geen weide of stalling voor het dier hadden.
De dochter geeft het dier iedere dag zijn beweging,zij verzorgd hem zoals ik een kind nog nooit heb zien doen en geeft het dier al haar liefde die zij heeft.
Is het toelaatbaar dat de eigenaar van het paard het dier zonder deugdelijke reden zomaar van dit kind weghaalt nadat zij er jaren niet naar om heeft gekeken en zonder enige kosten aan het dier uit te geven?

Kan u mij hier aub raad in geven zodat ik mijn vriendin daarvan op de hoogte kan stellen zodoende zij alsnog stappen kan ondernemen zodat haar dochter bij het
paard kan blijven waar zij erg aan gehecht is.Mijn vriendin heeft al aan de eigenaar gevraagd of zij het paard aan hun wilde verkopen waar zij negatief op had geantwoord.

De eigenaar kan niet verplicht worden om het paard te verkopen. En als eigenaar van het paard mag hij het paard weer terugnemen. Ik zie geen mogelijkheden om dat tegen te houden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag