Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik zou graag willen weten wat er precies onder kinderalimentatie valt. Ik dacht xelf alleen onderhoud van het kind.
Moeten er losse afspraken gemaakt worden over zakgeld, sport, schoolgeld, kleedgeld, kosten mobiele telefoon of onderhoud scooter oid? En wat zujj de gemiddelde bedragen van kinderalimentatie?
Ik hoor graag.

Alimentatie is in principe voor de zorg- en opvoeding van een kind. De meeste kosten worden geacht hieronder te vallen. Omdat bijv. sport vaak aanvullende kosten met zich meebrengen spreken ouders hier vaak een aparte regeling voor af.

De hoogte van de alimentatie is afhankelijk van het netto inkomen van beide ouders en het aantal kinderen waarover de alimentatie verdeeld moet worden, een gemiddeld bedrag kan ik u derhalve niet geven.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn man wil in het ouderschapsplan opnemen dat mijn dochter van 14 de 1e 3 weken van de zomervakantie bij hem is en de laatste bij mij. Ook wil hij het ene jaar kerstavond en 1e kd bij hem en het volgende jaar andersom. Ik heb ook nog een dochter van 18 wasr geen afspraken over gemaakt hoeven worden, zij bepaald zelf.
mijn dochter van 14 wil niet dat dit zo wordt bepaald voor haar. Zij wil zelf bepalen wanneer ze waar is.
hoe moet hiermee omgegaan worden? Heeft mijn dochter van 14 hier zeggenschap in? Wat kan hierover afgesproken worden?

Mvrgr


Beste,

Een ouderschapsplan wordt opgesteld in overleg met de kinderen wanneer deze daar oud genoeg voor zijn. Ik begrijp het standpunt van vader dat hij op vaste dagen contact wil met uw dochter, ik begrijp ook het standpunt van uw dochter dat zij dit zelf wil bepalen. Het beste lijkt om een middenweg te zoeken, wellicht kan uw dochter aangeven hoe zij een omgangsregeling graag zou willen zien. Het is echter wel belangrijk - voor zowel de ouders als het kind - als er van te voren al afspraken zijn gemaakt, dan weet iedereen (ruim) van te voren waar hij/zij aan toe is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag