Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik zou graag advies willen over het volgende:

Mijn vriend is dinsdagochtend 24 november op weg naar zijn werk op de fiets aangereden door een auto. Het was erg vroeg en nog donker. Hij had geen licht aan en is niet WA verzekerd. Ondanks dat zijn fiets total loss was en hij erg geschrokken was leek het verder wel mee te vallen en hebben de bestuurder en hij elkaar de hand geschud en geen nummers uitgewisseld. Mijn vriend heeft wel het kenteken genoteerd. De auto had schade aan de buitenspiegel. Een getuige van het ongeluk heeft mijn vriend met de auto naar huis gebracht.

Mijn vriend is de volgende dag niet gaan werken omdat hij erge pijn aan zijn nek en schouders had. Een aantal dagen laten is hij naar de dokter gegaan. Het leek na een week beter te gaan, dus hij is weer teruggekeerd naar mijn werk. De volgende dag bleek dat een wond van het ongeluk op zijn elleboog ontstoken is geraakt. Hij moest die week meerdere malen naar de dokter omdat de ontsteking vrij ernstig was (had ook hoge koorts hierdoor). Nu na een flinke kuur antibiotica gaat het iets beter. Hij breng post rond op een scooter, totaal is hij bijna drie weken afwezig van zijn werk geweest.

De bedrijfsarts wil dat hij de schade verhaalt op de bestuurder. Naast zijn persoonlijke schade (fiets en gemiste inkomsten, hij heeft een 3 uren contract, maar werkt ongeveer 24 uur per week). Het bedrijf wil zelf ook schade verhalen door gemiste arbeid. Wij hebben een naam en telefoonnummer van de getuige.

Mijn vragen zijn o.a.; is het een probleem dat mijn vriend niet WA verzekerd is?
Is het een probleem dat hij zonder licht reedt?
Hoe komen wij op basis van het kenteken bij de persoonlijke gegevens van de aanrijder?
Zijn we niet te laat met eventueel aangifte doen?

Allereerst wens ik uw vriend een snel en voorspoedig herstel toe.
Dat hij zonder licht reed kan ook een rol spelen in de schuldmate. De automobilist is in dergelijke gevallen voor minimaal 50% aansprakelijk.
U kunt naar de politie en vragen om de persoonlijke gegevens.
U bent niet te laat met het doen van aangifte, dat kan dus nog.

T.a.v de letselschade raad ik u aan een letselschadespecialist in te schakelen die u kan bijstaan in zo een situatie en zal de schadeafwikkeling voor u doen. De juridische kosten worden vergoed door de verzekeraar als aansprakelijkheid wordt erken, dus het kost u niets. Ik kan u hierbij helpen. Neemt u direct en kosteloos contact met mij op voor hulp.

Beoordeel dit antwoord:

Dat uw vriend geen WA-verzekering heeft is geen probleem. Dat hij geen licht aanhad hooguit een klein probleem, omdat dit deels tot eigen schuld kan leiden. Dat betekent echter wel dat hij een (heel) groot deel van zijn schade vergoed krijgt.

Het verhalen van een letselschade is niet gemakkelijk. Ik adviseer u dan ook om een letselschade advocaat in de arm te nemen. Deze kan ook voor u navraag doen bij de RDW wie de verzekeraar van het betreffende kenteken op de betreffende datum was, waarna de verzekeraar aansprakelijk gesteld kan worden. Indien de verzekeraar van wederpartij aansprakelijkheid erkent, dan dienen zij ook de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden. Als u dat wilt, kan ik u helpen. U kunt daarvoor vrijblijvend contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Wat vervelend om te horen dat uw vriend al fietsend ( weliswaar zonder licht en niet WA verzekerd ) op weg naar zijn werk door een automobilist in de vroege donkere ochtend is aangereden.
Eerst leek er niets ernstigs aan de hand vandaar dat er onderling handen zijn geschud en geen telefoonnummers uitgewisseld met de automobilist.
Ik kan goed begrijpen dat u beiden de volgende ochtend geschrokken bent van het feit dat uw vriend met erge pijn in schouder en nek wakker werd en hierdoor totaal niet in staat was om te gaan werken. ( uiteindelijk leidde dit tot 3 weken afwezigheid op zijn werk )
Gelukkig was er een getuige van dit ongeval en heeft u naam en telefoonnummer van deze getuige. Logisch dat u zich nu afvraagt op wie deze schade (naast de persoonlijke schade/ fiets en gemiste inkomsten ) moet verhalen.
Wellicht kunnen wij iets voor u betekenen?

Graag willen wij ons aan u voorstellen. Wij zijn van het SBS6 televisieprogramma ‘Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’.  In dit programma lost Mr. Frank Visser hooglopende kwesties en conflicten op.

Mr. Frank Visser is ruim 20 jaar geleden begonnen met het tv-programma 'De Rijdende Rechter' omdat hij vond dat alle mensen recht hebben op recht. En dat vindt hij nog steeds!

Wij hebben uw case met belangstelling gelezen en bieden u de mogelijkheid om uw zaak in ons programma te behandelen.

Als u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen. Mocht uw probleem inmiddels verholpen zijn, dan zijn wij uiteraard opgelucht en blij voor u.
In ieder geval wensen wij uw vriend een spoedig herstel toe!

Hartelijke groeten,

Nadine van Vilsteren
Team Mr. Frank Visser Doet Uitspraak

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag