Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Ik zoek advies.
Ik huur een winkel ruimte in Venlo. Nu is de ruit uitgegooid. Wij hebben geen verzekering voor de glas- verhuurder zegt dat hij heeft de verzekering ook niet dus wij moeten voor de schade betalen.
Ik heb ons contract goed gelezen en er staat niks erbij over glas schade en wie dat moet betalen.

In ons contract staat alleen " casco: in anvulling op de huur als casco als omschreven in artikel 1 van de algemeene bepallingen behoren tot het gehuurde: het keukenblok, de ketel en verdere aanhorigheden conform aanvaarding bij oplevering"
artikel 1 zegt alleen over adres, tekeningen, etc.
Aan wie is het te betalen in dit geval?
alvast heel erg bedankt

Geachte heer, mevrouw,

In de huurovereenkomst en de daarbij behorende algemene bepalingen staat niet dat u als huurder de glasschade dient te betalen. Althans zo begrijp ik het. Als dat juist is dan dient de verhuurder de ruit te betalen.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:

Het is geen uitgemaakte zaak. Indien het glas van het gehuurde kapot gaat is in beginsel de verhuurder aansprakelijk. Echter indien er sprake is van handelen die u toegerekend kunnen worden en niet een tekortkoming van verhuurder zijn mbt opleveren van het casco pand is de schade aan glas niet zomaar voor zijn rekening. Het ligt aan de omstandigheden. Stel u hebt een fout gemaakt en glas breekt bijvoorbeeld raam open laten staan en de wind veroorzaakt een breuk, is dit voor rekening huurder. Stel glas dat breekt zonder duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een hoog bovenraam kan door verzakking breken, is dat voor verhuurder.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag