Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik zit met het volgende probleem. Ik ben sinds kort bij een nieuwe werkgever begonnen met een contract voor bepaalde tijd. In eerste instantie ging het redelijk goed, De werkzaamheden werden goed bevonden, maar het kon in de werkgever zijn ogen altijd beter. Ik was er van op de hoogte dat de werkgever niet altijd even vriendelijk was naar zijn personeel toe en dat er altijd meer kon gebeuren in zijn ogen. Mijn collega`s zeiden dan ook dat ik het met een korreltje zout moest nemen, zo was hij nou eenmaal en ik had immers werk. Hiervoor had ik al een tijdje een ww uitkering en was inderdaad blij dat ik werk had, het werk is op dit moment namelijk schaars, vooral in de sector waar ik aan het werk ben.

Ik had een maand proeftijd en aan het einde van de proeftijd gaf hij mij het voordeel van de twijfel, hiervoor had hij al een aantal keren gedreigt met ontslag, maar deed het vervolgens niet. Een paar weken na de proeftijd moest ik tijdens het werk bij mijn werkgever komen. Hij had een (slordig) briefje geschreven, waarin stond dat het arbeidcontract nietig werd verklaard en dat ik via het uitzendbureu verder bij hem aan het werk moest. Na een aantal tegenstribbelingen van mijn kant, dreigde hij weer met ontslag. Hij zei en ik citeer "als je nu niet tekent dan trek ik de stekker eruit, het is now or never". Ook mocht ik het briefje niet mee naar huis nemen. Toen ik onder druk heb getekent zei mijn werkgever, dat ik er beter op zou worden en dat ik hem moest vertrouwen. Ik zat er helemaal doorheen. Ik had alsmaar kritiek gekregen op het werk dat ik had geleverd en was een aantal keren met ontslag gedreigt en nu moest ik ook nog via een uitzenbureau aan het werk.

Ik ben nu 12 jaar werkzaam in dit beroep en heb nog nooit eerder klachten of kritiek gehad, dit is volkomen nieuw voor mij. U begrijpt dat ik hier erg van onder de indruk ben.

Toen ik het uitzendcontract thuis kreeg, werd ik nog beroerder. Alles wat mijn werkgever had beloofd was niet nagekomen, het uurloon klopte niet, het CAO was niet toegepast enz, enz.
Ik heb toen meteen het uitzendbureau gebeld dat ik het er niet mee eens was. Na veel heen en weer gebel, werd mij beloofd dat het contract aangepast zou worden.
Maar nu kom ik erachter dat wanneer ik ontslag krijg ik waarschijnlijk geen recht heb op een uitkering omdat ik van een contract ben overgestapt naar een uitzendcontract.
Ik ben bang dat mijn werkgever mij snel zal ontslaan, omdat hij nu zeg maar een vrijbrief heeft. Aan de ene kant spijt dit mij niet, want ik heb het echt niet naar mijn zin, maar aan de andere kant kan ik niet zonder inkomsten komen te zitten.
Ik heb altijd hard gewerkt voor mijn centen, ben altijd eerlijk en oprecht geweest en nu overkomt mij dit.
Mijn vraag is nu, wat kan ik nu het beste doen en is zo`n slordig briefje eigenlijk wel rechtsgeldig.

Alvast bedankt.

ik zou als ik u was direct protest aantekenen en aangeven dat de toestemming onder valse voorwendselen en druk is getekend, hiermee vervalt de geldigheid van deze toestemming.
uw centen kunt u terug eisen even los van of het ontslag doorgaat of niet.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie. De vraag die nog wel bij mij speelt is, stel nou dat ik geen juridische stappen onderneem, omdat ik simpelweg geen energie meer heb om erin te steken. Ik ben helemaal klaar met deze werkgever. Ik heb mijn laatste salaris ontvangen en het uitzendbureau heeft mij toegezegd dat alles goed komt. Als mijn werkgever mij dan wel wil ontslaan, wat ik eigenlijk denk, maar niet zeker weet, dan vind ik het ook wel prima. Dan steek ik liever de energie in het vinden van een nieuwe baan. Heb ik dan recht op een uitkering?
Het uitzendbureau zegt dat ze mij hierbij zullen helpen,
omdat zij het ook vervelend vinden wat er is voorgevallen, kan dit?

Als het dan nog wel helemaal uit de hand loopt en het uitzendbureau komt zijn beloftes niet na, hoelang na de tijd kan ik dan nog stappen ondernemen?

Alvast bedankt.


U heeft de mogelijkheid om met uw ontslag accoord te gaan in dat geval is het verstandig de afspraken vast te laten leggen in een zgn beeindigings overeenkomst deze stelt u samen met uw werkgever op kijk dan wel of alles klopt, indien de werkgever aangeeft dat u zelf ontslag neemt, of als hij aangeeft dat u zich heeft misdragen, teken dan niet, dan heeft u kans om geen uitkering te krijgen Indien u een overeenkomst voor beeindiging krijgt kunt u ook contact met mij opnemen ik wil deze dan voor u screenen ( juridisch nakijken) u kunt ook naar een vakband, advocaat of het juridisch loket gaan. anders kunt u altijd bezwaar maken

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Wederom bedankt voor uw antwoord. Als ik de beëindigingsovereenkomst thuis heb, zal ik hier goed naar kijken. Als ik er niet uitkom neem ik contact met u op. Bedankt voor uw advies.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag