Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik zal eens beginnen vanaf het begin. 3 jaar terug had ik een aantal openstaande parkeerboetes in Amsterdam gehad. De openstaande parkeerboetes heb ik in die tijd niet kunnen betalen en zijn verhoogt. Vervolgens werd kreeg mijn auto een wielklem. Wat ik daarna gedaan hebt is de vestiging bellen . ik heb toen een overzicht gekregen wat allemaal betaald moest worden om de wielklem los te halen.dat kreeg ik thuisgestuurd en heb het per direct op kantoor betaald. Wat mij wel opviel is dat de administratie kosten en dergelijke NIET waren inbegrepen. Tenslotte is de wielklem er wel afgehaald en heb ik er niet verder om gevraagd. Nu zijn we in 2015 en krijg ik briefen van dat alle openstaande parkeerboetes die betaald zijn maar daarvan niet de administratie kosten en dergelijke. En al deze briefen komen alleen maar naar het OUDE adres waar ik woonde. Nu woon ik ergens anders in Nederland. Mijn vraag is eigenlijk of ik wel verplicht ben dit te betalen terwijl wel alle andere boetes en belasting zaken wel naar het juiste adres komen

Bij een boete hoort, tegenwoordig, ook een kostenvergoeding voor administratie. Daarbij kunnen ook kosten worden gerekend voor de incasso.

De standaard administratiekosten worden bij een boete verstuurd. Voor de rest (incassokosten) geldt dat u deze ook zal moeten betalen.
Als aanmaningen ter voldoening van deze kosten naar andere adressen zijn verstuurd, dan zou u zich op het standpunt kunnen stellen dat u meende dat de zaak was afgehandeld.

Ik vermoed echter dat sprake is van een situatie waarbij een incassobureau rekening heeft gestuurd en dat u niet een wijziging van uw adres aldaar heeft doorgegeven. Dat dit wel bij de gemeente bekend is (en bij de overheid), betekent niet dat een incassobureau dit weet.
Gelukkig niet: anders zouden private ondernemingen in de administratie kunnen kijken van de overheid.

Dat u de brieven niet ontvangt heeft dus mogelijk te maken met het feit dat een private schuldeiser (een incassobureau) niet weet dat u bent verhuisd.

Echter, ik vind dit verdacht. Als u dacht aan alle verplichtingen vanwege boetes te hebben voldaan en een adreswijziging goed aan de gemeente heeft doorgegeven, dan kan -ik onder omstandigheden- mij voorstellen dat er sprake is van een situatie waarbij betaling niet meer nodig is.

Als het gaat om enkele honderden euro's, zou ik even contact met me opnemen. Voor het overige is betaling wellicht beter. Het zou kunnen zijn dat u een punt heeft. De kosten wegen dan echter niet op tegen de mogelijke baten.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag