Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik wordt aansprakelijk gesteld voor een onrechtmatige daad artikel 6:162 BW het meenemen van verschillende gezamenlijke spullen

Beste de heer / mevrouw

Recent heb ik mijn relatie met mij ex verbroken. Wij hadden geen samenlevingscontract o.i.d
Ik ben vertrokken toen hij van huis aan het werk was en heb ik mijn spullen meegenomen.
Mijn motivatie hiervoor is dat mijn ex een onverwachte reactie kan geven en agressief en intimiderend uit de hoek kan komen. En onvoorspelbaar boos kan worden en durfde voor mijn eigen veiligheid deze confrontatie niet aan te gaan.

Nu hadden wij gezamenlijk ook een kat. In het verleden ben ik de persoon geweest die erg graag een kat wilde hebben en aanstalten maakte op het adopteren van een kat om mij gezelschap te houden toen ik thuis zat zonder werk door de corona crisis.
Deze kat hebben wij gezamenlijk aangeschaft incl. sommige benodigdheden.
Dit huisdier heb ik meegenomen bij mijn vertrek en de bijbehorende benodigdheden, daarna ben ik tijdelijk bij een vriend in Amsterdam ingetrokken en daar verblijf ik momenteel
Mijn ex woont te Schiedam.

Nu is er het volgende voort gekomen: Tijdens het verplaatsen van deze spullen heb ik samen met een vriend onszelf buiten het huis gesloten en hebben wij een sleutelmaker moeten bellen .
Deze kosten heb ik zelf betaald.
Hierna heb ik op vrijdag 12-2-2021 een WhatsApp bericht een email een een aantal dagen later een aangetekende brief ontvangen.
Deze brief kan ik helaas niet toevoegen aan deze aanvraag maar zou deze graag naar u toe sturen zodat dit goed bekeken kan worden.
Om deze brief in het kort te beschrijven word ik aansprakelijk gesteld voor een onrechtmatige daad artikel 6:162 BW het meenemen van verschillende gezamenlijke spullen , het huisdier en de cadeaus die hij mij de laatste tijd gegeven heeft.
Verderop in de brief verzoekt hij mij om het huisdier terug te geven. Nu is dit voor mij geen optie omdat het altijd mijn idee is geweest om een huisdier te nemen. En is ze mijn maatje geweest.
Als ik hier geen actie op zou ondernemen zouden er verdere stappen worden ondernomen. Verwacht de reactie binnen 7-10 dagen. Nu is deze brief zonder datum in het document, is het niet getekend en is er nergens een logo van een advocaat of iets dergelijks te vinden in het document.
Ik vermoed dat mijn ex informatie heeft ingewonnen op het internet om dit op te stellen.
Graag zou ik advies vragen over hoe dit op te lossen.
Groetjes

In sommige zaken is er een gelijk, zoals dat van dat huisdier, een kantonrechter zal een beslissing moeten geven voor verdeling. Maar schenkingen zijn gedaan. Laat u die brief maar eens aan mij zien.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag