Stel vraag

Politie, Justitie

Particulier


Ik word verdacht van winkeldiefstal, en moet voor verhoor op bureau komen.
Indien ik gebruik maak van mijn zwijgrecht, hoelang mogen zij mij dan in hechtenis houden?

Beste,

Voor winkeldiefstal kunt u inderdaad in voorlopige hechtenis worden genomen. De kans is groot dat ze hiermee gaan dreigen. Dit is een tactiek om u te laten praten.

Ik denk dat het verstandig is om voor het verhoor met een advocaat te spreken om te bepalen of zwijgen in uw geval wel de beste optie is. Ook kunt u een advocaat meenemen naar het verhoor.

U kunt desgewenst hiervoor contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Indien u niet wordt aangehouden, kunnen zij u niet op het politiebureau houden. Het enkele feit dat u nu uitgenodigd bent om voor een verhoor te verschijnen, betekent nog niet dat u ook per definitie zult worden aangehouden. Dat kan echter wel. Indien besloten wordt dat te doen, kan u voor maximaal 6 uur worden aangehouden. U kunt dan aangeven dat u eerst met een advocaat wenst te spreken alvorens u wordt verhoord. Dat noemt men consultatiebijstand. Er zal dan een melding uitgaan waarna er een advocaat bij u op het bureau langs komt. U kan dan eventueel ook een voorkeursadvocaat doorgeven die bij u langs kan komen. Na de termijn van 6 uur kan het zijn dat u in verzekering wordt gesteld. Dat kan voor maximaal 3 dagen indien het onderzoek van de politie binnen de 6 uur van de aanhouding niet is afgerond. Voor een winkeldiefstal zit u vaak echter niet lang op het bureau. Indien mijn bijstand wenselijk is voor verder overleg, of nadien indien u bijvoorbeeld een oproep of dagvaarding mee krijgt om op een zitting te verschijnen, kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag