Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik woon sinds maart dit jaar in een huis als onderhuurder, ik betaal een x aantal bedrag per maand incl gas/water/licht en internet.
De hoofdhuurder woont ook in het huis en een derde huisgenoot, we hebben alle drie onze eigen kamer en delen een woonkamer, keuken en badkamer. Nu is sinds Corona de vriend van de hoofdhuurder ingetrokken (tijdens de lockdown), echter, die is nooit meer vertrokken. Al zijn spullen zijn ook naar ons toeverhuist. Hij is alleen 1) niet ingeschreven en woont er dus illegaal, 2) betaalt geen huur (zij delen samen de kosten voor de kamer maar hij draagt niks bij voor de gezamenlijke ruimtes of gas, water, licht etc).
Nu heeft deze situatie ertoe geleidt dat ik ga verhuizen, half sept. De opzegtermijn is echter een maand, nu willen ze mij de volledige maand september laten betalen terwijl ze zelf de kamer gaan overnemen.
Daarnaast ben ik niet gecompenseerd voor de afgelopen maanden dat hij bij ons woont.

Kan ik hier juridisch iets tegen doen, ik wil namelijk geen huur overmaken voor de tweede helft van september. Alleen dreigen zij nu mijn borg in te houden die ik in maart heb betaald aan de hoofdhuurder.

Nog meer info: ons huis is in handen van een (sociale) woningcorporatie.

Dan moet u een prijsvermindering toepassen wegens vermindering van huurgenot en wegens het feit dat hoofdhuurder geen schade lijdt , geen huurpenningen mist als u verhuist. Als u de huur wel betaalt wordt de borg ook niet terug gegeven , niet zonder meer. Dus ik zou het wel weten.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag