Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik woon samen met mijn vriendin in haar koophuis en betaal iedere maand de helft van de hypotheek. Daar is niets over vastgelegd op papier.
We hebben een erkend dochtertje met haar van zes maanden en we hebben gedeeld ouderlijk gezag.
Zoals bij veel verse ouders is het stressniveau vaak zeer hoog en zij uit dat soms door mij te slaan/krabben. Het maakt niet uit wat ik doe of zeg, niets is goed en ik heb de grootste moeite om zulke aankomende situaties te de-escaleren. Woorden hebben vaak geen enkele zin, het enige dat tijdelijk helpt is weglopen en later terug komen. Dit is natuurlijk geen goede oplossing.
Ze is buitenlands en dreigt soms dat ze terug zal gaan naar haar land en ons dochtertje mee wil nemen.
Wat zijn mijn rechten in deze situatie? Mag en kan ze mij zomaar op straat of de toegang tot haar huis ontzeggen? Mag ze ons dochtertje meenemen naar haar moederland?
Welke voorzorgsmaatregelen zou ik eventueel moeten treffen in het slechtst mogelijke scenario?

Betreffende de fysieke aanvallen zou ik adviseren om er foto's van te maken en ermee naar de politie te stappen in verband met mishandeling.

Wat betreft het op straat zetten of de toegang tot het huis ontzeggen is het eigenlijk onmogelijk gezien u de helft van de hypotheek betaald en daarmee dus ook voor de helft eigenaar bent van het betreffende pand, wel zou ik voor de zekerheid alle papieren en eventuele betalingsbewijzen cq overige documenten betreffende de regeling van de hypotheek even apart in een map houden.

Betreffende uw kind mag zij niet zomaar het kind meenemen naar het buitenland zonder uw toestemming, doet zij dit wel dan valt het onder ontvoering.

wat u eventueel kunt doen is op basis van de mishandelingen afdwingen dat zij onderzocht wordt door een psycholoog en eventuele behandeling, gezien het erop lijkt dat uw vriendin een agressie probleem lijkt te hebben, en erover na denken of u het rapport van de psycholoog wilt gebruiken om haar uit het ouderlijk gezag te zetten, onder de voorwaarde van dat zij mogelijk een risico vormt voor het welzijn van uw dochter, let wel, dit is een zeer moeilijke stap, en ik ben er niet helemaal zeker van of het zal lukken.

helaas wat betreft het huis bent u wel ergens in een nadeel gezien u een vrouw met kind er niet zomaar uit kan zetten, de vrouw alleen daar in tegen, met bewijs dat zij een gevaar is, middels de aangifte voor mishandeling, zou kunnen resulteren dat zij wel uit huis wordt gezet onder begeleiding van de politie.

Beoordeel dit antwoord:

Het feit dat u meebetaalt aan de hypotheek zegt nog niets over het feit van eigendom. Mogelijk staat het huis op de naam van uw vriendin, in dat geval kan zij u zonder samenlevingscontract wel zo het huis uit zetten. Voor de fysieke aanvallen heeft u een werkende oplossing ! Maar u hoeft dat duurzaam niet te dulden dus ik zou toch hierover eventueel met een mediator het gesprek hierover aangaan en tevens de overige zaken die spelen op tafel leggen. Hetgeen u vreest, dat het kind wordt meegenomen naar een ander land zonder uw toestemming levert kinderontvoering op .

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag