Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik woon nu 3 maanden in een nieuwe woning die ik deel met een huisgenoot. Zij woonde hier al geruime tijd, en zij maakt de huur over naar de verhuurder.

We staan samen op een gedeeld contract en maken maandelijks de totale som over naar verhuurder. Nu ben ik erachter gekomen dat ik veel meer aan kale huur (€200 per maand) meer betaalt. Mijn kamer is iets groter dan die van haar, maar deze verdeling is buitenproportioneel. Zij heeft deze verdeling zelf bepaald, en heeft ook toegegeven dat zij deze verhouding in haar eigen voordeel heeft gewijzigd toen haar vorige huisgenoot eruit ging.

Ze heeft dus haar eigen huur verlaagd en die voor de nieuwe huurder(mij) verhoogd. Deze verdeling is niet contractueel vastgesteld, omdat we alleen een gedeeld contract op het hele appartement hebben met de verhuurder.

Zij is geen hoofdhuurder, en we staan samen op het contract. Heeft zij het recht deze verdeling te bepalen of geldt het gewone puntensysteem?

Ik hoor graag wat mijn/haar rechten hierin zijn.

Alvast bedankt.

Ik denk dat u twee aspecten uit elkaar moet halen, enerzijds de gehoudenheid tot betaling van de huur naar de verhuurder en anderzijds de interne verdeling van de betaling van huurpenningen tussen de twee huurders, dat gaat de derde partij niet aan. ( denkbaar is immers en het gebeurt ook vaak dat er twee huurders zijn waarvan er een niets bijdraagt ). Volgens mij kunt u met de interne afspraken qua huurrecht niets doen. Tenzij u de afspraak zelf wil bestempelen als misbruik van recht of bevoegdheid of omstandigheden of dwaling jegens uw medehuurder.Het had wel anders geweest als u onderhuurde.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag