Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik woon in een huurwoning nu zijn de zoon en kleinzoon van mijn buurvrouw een utiliteitsbedrijf met KVK hiernaast begonnen .
Kleinzoon woont niet in net zoals haar zoon .
Kleinzoon heeft zich wel laten inschrijven op dat adres van zijn oma.
Dit mag niet van de woningbouw deze zijn ermee bezig hebben die kleinzoon en oma al reeds ingelicht.
Nu zijn er meerdere advertenties van deze kleinzoon van internet verwijderd alleen er komen er steeds meer op te staan heb ik ontdekt onder andere namen maar wel met zijn naam het adres van hiernaast en tel.no van die kleinzoon .
Nu wil ik dat er snel een einde aan komt want het begint mij de keel uit te hangen heb al 35 jr ellende van deze fam.
Wat kunnen nu de consequenties zijn voor deze buren daar ze maar door blijven gaan.
En kan dat oo korte termijn?

Blijkens art. 5: 37 BW is het niet toegestaan dat buren hinder veroorzaken, nu dat u aangeeft al geruime tijd hiervan last te ervaren kunt u vermindering van de huur vorderen vanwege derving woongenot ex lege art. 7: 201 BW. U kunt de buren daarvoor aansprakelijk stellen eventueel, maar óók de woningbouw.

De woningbouw is degene die nadere actie moet ondernemen en zorg dragen voor de overlast.

Beoordeel dit antwoord:

Graag willen wij ons aan u voorstellen. Wij zijn van het SBS6 televisieprogramma ‘Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’. In dit programma lost Mr. Visser hooglopende kwesties en conflicten op.

Mr. Visser is ruim 20 jaar geleden begonnen met het tv-programma 'De Rijdende Rechter' omdat hij vond dat alle mensen recht hebben op recht. En dat vindt hij nog steeds!

Wij hebben uw case gelezen en vragen ons af wat de situatie nu is? Wij bieden u de mogelijkheid aan om uw zaak in ons televisieprogramma te behandelen.

Als u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie maar er is veel meer aan de hand met deze buren waar ik ook mee bezig ben geweest.
Na 35 jaar ellende ben ik gaan klagen bij verschillende instanties. Als reactie hierop zijn zij ook ineens over ons gaan klagen bij woningbouw en politie.
De buurvrouw is (ernstig) ziek maar er kan nog wel van alles worden ondernomen.
Deze ernstig zieke, zielige buurvrouw heeft 3 jaar terug een rottweiler in huis genomen die niet wordt uitgelaten en die dus 24 uur per dag zit opgesloten en blaft, zelfs in de nacht.
Dit laatste is minder geworden vanwege klachten van onze kant en door klachten van de andere buurvrouw.
Zodra de buurvrouw was opgenomen in het ziekenhuis, trok haar dochter in. Deze dochter heeft een uitkering tgv niet kunnen werken ivm reuma maar zij kan wel haar eigen moeder verzorgen tegen een vergoeding vanuit een PGB ...met andere woorden zij woonde gewoon met uitkering in, terwijl ze in een andere plaats woont en daar een flat heeft, en zo kan in nog wel doorgaan.
Maar ook deze dochter heb ik laten aanpakken door de sociale dienst.
De schoonmaakhulp die ook betaald werd vanuit de PGB is vermoedelijk afgepakt na mijn klacht. Daar de hulp meerdere malen voor niets voor de deur heeft gestaan en ik daar over had geklaagd bij gemeente maar vanwege privacyredenen mogen ze mij daar niet verder over inlichten .
Ik heb laatst 4 A viertjes in haar brievenbusbus gegooid over hun gedrag al die jaren. Hiermee hadden ze aangifte gedaan bij de politie. Dit omdat zij weten dat mijn man daar werkzaam is.
Als reactie hierop werd ik gebeld door de leidinggevende Van mijn ega . Met als eerste mededeling dat ik mij moest gedragen als de vrouw van een politieagent. Als ik zou willen kan ik een beerput opengooien over werkwijzen van politie, waar ik al meer dan 40 jaar in meedraai. En met als tweede medeling dat die brief niet kon daar de buurvrouw ziek is....zielig hé?
Ik ben ook ziek van de stress!
Gelukkig heb ik de andere buurvrouw die aan de andere kant woont van deze buurvrouw aan mijn zijde.
De zoon van de buurvrouw heeft van de zomer een extra grote schuur aan de bestaande schuur gebouwd dit, blijkt achteraf, om de werkspullen van het utiliteitsbedrijf van haar kleinzoon erin te bewaren.
Deze schuur heeft de zoon gebouwd zonder aanvraag bij de woningbouw maar werd nadat de schuur/hut af was later toch goedgekeurd door de woningbouw.
Dus nu staat de tuin vol met troep en de schuren waar alleen een vrouw woont staan nu vol met troep van de zoon en kleinzoon. Daarnaast geeft de zoon aan dat hij elke dag op visite is bij zijn moeder, maar waarom staat zijn drumstel in de aangebouwde schuur?
Daar dit een ingewikkelde ‘zaak’ is en ik zelf nog bezig ben in samenwerking met woningbouw en rechtsbijstand kan ik op dit moment geen gebruik maken van uw aanbod.
Nogmaals bedankt.


Mocht u in de toekomst toch onze hulp willen dan hoor ik graag van u. Ik hoop dat de situatie zo snel mogelijk wordt opgelost.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag