Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik woon als student in een particulier huis. Nu hebben we vorige week een brief gekregen van de belastingdienst dat onze huisbaas een grote belastingschuld heeft, waardoor wij onze huur vanaf per direct moeten overmaken aan de belastingdienst. Wij betalen per maand de servicekosten aan de huisbaas. Wij willen liever geen contact meer met de huisbaas, totdat hij het conflict met de belastingdienst heeft opgelost. Maar stel hij kan dadelijk de rekeningen voor water/stroom/internet/gas niet meer betalen, en wij zodoende zonder komen te zitten. Wat moeten wij dan doen? Hoe kunnen wij voorkomen dat we dadelijk zonder zitten?

Indien je het idee hebt dat het qua gas/water/licht de verkeerde kant opgaat, zou ik contact opnemen met de leveranciers.
Waarschijnlijk zal het wel mogelijk zijn om af te spreken dat in het vervolg de bewoners verantwoordelijk zullen zijn voor het gas, water en licht. Uiteraard zonder dat eerdere schulden worden overgenomen.

De betaling kan in mindering worden gebracht op de huur. Laat de huisbaas dit schriftelijk weten.

Als dit niet mogelijk is, dan is het zaak om toch de huisbaas te benaderen.
In het uiterste geval zou je nog de toegang tot bijvoorbeeld het water kunnen weigeren, zodat er niet afgesloten kan worden. Dit levert wel problemen op, maar vermoedelijk alleen tussen de leverancier en de huisbaas.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag