Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Ik wil ontslag nemen bij werkgever

Begin juni had ik een sollicitatie gesprek bij mijn huidige werkgever, daarin had ik gevraagd of ik vaste dagen kon krijgen en daar werd op geantwoord dat ze dat zoveel mogelijk wel proberen te doen. Alleen dat het wel eens kon wisselen als er ziekte of vakantie zou zijn.
Op 7 juni ben ik daar begonnen en tot op de dag van vandaag heb ik nog geen vaste dagen gekregen, Ook komt de werkgever pas op vrijdag met een nieuw rooster voor de volgende week, ik heb aangegeven dat ik daar niks mee kan omdat ik de kinderen op de kinderopvang moet doen als ik ga werken. De werkgever gaf aan dat het nog wel een week rommelig zou zijn maar daarna zou het beter worden, maar nee dus, toen heb ik een gesprek met een leidinggevende gehad en aangegeven dat ik niks kan met een wekelijks rooster die ik pas op vrijdag krijg en wisselende dagen. Hij gaf aan dat het inderdaad vervelend was en hij een gesprek met de werkgever( baas ) zou hebben , niks meer van gehoord. Vorige week kreeg ik antwoord op mijn mail naar de baas over dat als ik geen vaste dagen zou kunnen krijgen deze baan voor mij niks zou zijn. Hij antwoorde met : dat het nog wel een paar weken rommelig zou zijn, maar daarna zou hij er voor zorgen dat het beter word, en weer komt er een wekelijks rooster. En het is nu 1 juli en ook heb ik nog geen salaris ontvangen.. Ik heb al diverse keren met het uwv contact gehad met de vraag of ik kan stoppen omdat deze baan niet past in mijn gezingsleven en het mij totaal niet bevalt en ik krijg hier echt stress van, Ik heb zelf geen getekend contract in mijn bezit, als het goed is heeft mijn baas wel een digitaal ondertekend contract van mij. Voor ik aan deze baan begon zat ik in de ww, ik zou graag willen weten of ik op de een of andere manier weg kan gaan bij dit bedrijf en ik kan terug vallen op mijn ww. Ik ga er niet vanuit dat mijn werkgever akkoord gaat met een wederzijdse goedkeuring om te stoppen omdat er al een heel groot personeelstekort is en iedereen er weg loopt. Ik zit trouwens nog in mijn proef periode.
Kan ik op de een of andere manier weg bij deze werkgever en terug vallen op een ww uitkering zolang ik niks anders heb gevonden, ik ben druk bezig met solliciteren en wil graag een andere baan.
Ik hoop dat u mij kunt helpen.

Indien u zelf zou opzeggen, zou u niet in aanmerking komen voor een uitkering. U zou met uw werkgever een gesprek kunnen aangaan en kunnen informeren of die niet toch bereid zou zijn om een beƫindiging met wederzijds goedvinden aan te gaan (vaststellingsovereenkomst). Ik raad u wel aan om, voordat u iets zou tekenen, inzake de voorwaarden van een eventuele vaststellingsovereenkomst advies in te winnen. Houdt u er ook rekening mee dat voor toekenning van een uitkering bepaalde wettelijke vereisten gelden, zoals dat sprake moet zijn van minstens 5 uur per week arbeidsverlies. Indien u wilt overleggen over uw casus mag u gerust vrijblijvend contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag