Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik wil landjepik van de buurvrouw voorkomen

De buurvrouw heeft grond in gebruik die van mij is. Dit blijkt uit de grens vaststelling van het kadaster. Ik heb uit gezorgd dat ze de grond nog geen 10 jaar in gebruik heeft.
Wat is de volgende stap? Zij heeft juridisch advies gekregen. Ik wil dat landjepik voorkomen.

U moet uw land terug opeisen, dat heet revindicatie of u stelt dat er geen sprake is van landje pik maar slechts persoonlijke tijdelijke afspraken. Dit is meestal het eerste verweer wat wordt gevoerd ;als het bewezen kan worden voorkomt het verjaring ten alle tijden want dan is er sprake van een opzegbare overeenkomst van gebruik.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ze hebben mijn wijs gemaakt dat ais ik mijn grond claim dat dan de jaartelling van 10 jaar door deze claim wordt stil gezet en dat ik dan een half jaar de tijd heb om het op te lossen. Op 6 sept heb deze brief gestuurd aan mijn buurvrouw.
Heden 6 september 2021 leg ik een claim vast op mijn grond die u in gebruik hebt.
Ik eis dat de scheiding van u tuin verwijderd wordt of verplaatst naar de kadaster grens.
Het gedeelte schuur inclusief het overstek van de schuur dat op mijn grond staat moet ook worden verwijderd worden.
Klopt het verhaal over die jaartelling en de claim op mijn grond en hoe zijn de regels van de 20 jaartelling bij verjaaring..
Graag u mening over mijn brief of had ik ook een termijn vast moeten leggen.in de brief.
Vriendelijke groet Jan van der Linden
Wat zijn de verdere stappen die kan onder nemen.


U kunt verjaring telkens stuiten tot twintig jaren zijn verstreken. De termijn voor stuiting is 5 jaar. Uw buur wijst naar een artikel dat inderdaad die zes maanden noemt in het geval dat er sprake is van het instellen van eis in een rechtszaak en dat er dan geen toewijzing is geweest. Die brief kan juridisch veel beter worden ingekleed zodat er geen valkuilen zijn. Ik kan u daarbij behulpzaam zijn. Zie mijn website .

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag