Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik wil graag weten wat mijn rechten zijn betreft het volgende.
Ik ben 25 jaar en 10 maanden werkzaam bij een Re-integratiebureau. Ik ben op 12 dec 2011 ziek geworden en onder behandeling van verschillende specialistes in het ziekenhuis. Op 4 januari heb ik aan mijn werkgever gevraagd om thuis te kunnen werken met positief resultaat. Op 9 januari was ik voor 50% hersteld en bleef thuis werken. Op 6 februari ben ik voor 95% hersteld en 5% ziek vanwege de medische molen. Nog steeds aan thuis werken. Op 3 oktober ben ik niet vrijwillig overgeplaatst van Rotterdam naar Utrecht. Ik maakte dus 22 km per dag meer.
Tijdens het reizen bleken er steeds meer gezondheidsproblemen te komen. Daarvoor loop ik nu bij een chiropractor. Deze deelde mij mee dat het reizen niet goed doet aan mijn gezondheid (evenwichtstoornis) Ik zit dus nu een tijdje in een WVP-traject. De verstandhouding tussen mij en de werkgever is altijd goed geweest. Omdat ik nu geacht ben om in de toekomst elders werk te gaan zoeken in de buurt vraag ik wat in dit geval mijn rechten zijn en wat voor mij het gustigt uit komt. Volgens mijn werkgever zegt mijn Arbo-arts dat ik volgens de WVP zo spoedig mogelijk voor 100% op de werkvloer werkzaam moet zijn. Of in dit geval doe ik mijn werk nu voor 95% thuis. Werkvloer en werk hervatten is wat anders volgens mij. Er is toch ook iets als een 2e spoor of welk bedrag moet mijn werkgever aan mij betalen en hoeveel opzegtermijnen zijn juridisch gezien te aanvaarden?

Van uw werkgever mag worden verwacht dat hij in eerste instantie u begeleidt naar reintegratie in uw eigen werk, daarbij geldt dat van de werkgever een geringe aanpassing mag worden gevergd. In uw geval bijvoorbeeld een thuiswerkplek, indien die aanpassing de reintegratie voltooid of bevorderd. Pas indien vaststaat dat u uw eigen werk niet meer kunt doen, dan pas komt reintegratie 2e spoor in beeld.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag