Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik wil graag mijn Nederlandse nationaliteit aanvragen en met mijn familie weer terug keren naar Nederland.

Ik ben geboren in het jaar 1984 Nederland te Bergen op Zoom. Ik heb tot mijn 28ste jaar in Nederland gewoond. ik heb een afgeronde Mbo niveau 4 Adm. Juridisch medewerker openbaar bestuur diploma en heb 1 jaar Hbo opleiding bestuurskunde gestudeerd maar niet afgerond. In 2009 ben ik in huwelijk gestapt met mijn vrouw die woonde in Turkije en met ons huwelijk hereniging kwam zij ook in Nederland wonen. We hebben tot 2012 in Nederland gewoond en zijn daarna teruggekeerd naar Turkije wegens privé omstandigheden. Nu is mijn vraag ik heb altijd een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd gehad toen ik woonde in Nederland nu is de geldigheid in 2017 verlopen. Ik wil graag mijn Nederlandse nationaliteit aanvragen en met mijn familie weer terug keren naar Nederland.

Hoe kan ik dit doen kan je mij hierbij helpen?
groeten,

U geeft aan dat u een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd heeft en sinds 2012 in Turkije woont.

Met een vergunning voor onbepaalde tijd mag u maximaal 6 maanden achter elkaar buiten Nederland verblijven. Of u mag 3 jaar achterelkaar per kalenderjaar maximaal 4 maanden achterelkaar buiten Nederland zijn. Omdat u langer dan de genoemde periode buiten Nuderland heeft verbleven, is uw verblijfvergunning mogelijk ingetrokken. Als dat zo is, dan kunt u geen Nederlander worden.

Indien u in Nederland hoofdverblijf heeft gehad, en uw verblijfsvergunning is niet ingetrokken, kunt u onder bepaalde voorwaarden recht hebben op het Nederlanderschap. Zie hiervoor de volgende link:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/nederlandse-nationaliteit/nederlander-worden

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag