Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


ik wil graag mijn naam van een huurcontract afkrijgen. in 2014 met mijn ex een particulier huurhuis gehuurd, met beide namen op het contract. Na een jaar uit elkaar gegaan en is dit contract toentertijd niet beeindigd door omstandigheden. de verhuurder wil nu een borg vragen, die mijn ex-partner niet kan/wil betalen, en ook staan er voorwaarden in het nieuwe contract waar mijn ex-partner het niet mee eens is en dus ook niet tekent.

nou denk ik dat ik verder vrij weinig keuze heb dan dit bij de kantonrechter voor te leggen. Echter heb ik daar een paar vragen over:
- indien aangevraagd, kan het dan nog gecanceld worden mocht het uiteindelijk toch getekend worden door beide partijen?
- is de uitspraak die daar wordt gedaan wel sluitend, kan ik er van uit gaan dat als ik die kosten ga maken, mijn naam van het contract af is?
- als mijn naam er van af gehaald wordt, zal
er een nieuw contract opgesteld moeten worden tussen verhuurder en Ex. indien mijn ex niet akkoord gaat met de nieuwe voorwaarden en/of borg die gevraagd wordt, is het dan aan hem om een nieuw proces te starten? met andere worden, als het voor de rechter komt, is het dan kiezen tussen akkoord gaat met de voorwaarden van de verhuurder of een nieuw proces ?

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag