Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik wil gaan scheiden heb 3 kinderen en woon in een koopwoning Hoe zal de verdeling worden na de scheiding?

Het hangt af van welke verdeling u bedoelt. Dat kan zowel ten aanzien van de kinderen als ten aanzien van de woning.

1. de woning: Het is moeilijk om daarop een antwoord te geven zonder nadere informatie. Sowieso is het mogelijk om het voortgezet gebruik van de woning te vragen voor 6 maanden, zodat u daar met de kinderen kunt blijven wonen in die periode.

Of de woning aan de een of de ander wordt overgedragen hangt af van inkomen. Als geen van u beiden de hypotheek alleen kan dragen, is het meest logisch om de woning te verkopen. Kan één van u beiden de hypotheek wel alleen dragen, dan is het meest voor de hand liggend dat diegene de woning overneemt (tenzij u beiden verkoop wenst) en een eventuele overwaarde verdeeld wordt.

Als u beiden in staat bent om de hypotheek zelf te betalen en u wilt beiden de woning overnemen, zal de rechter moeten beslissen wie de woning krijgt. Meestal gaat het dan naar de ouder die er met de kinderen gaat wonen (enkele uitzonderingen daargelaten)..

2. de kinderen: na de echtscheiding moet er een regeling getroffen worden ten aanzien van de omgang tussen de niet verzorgende ouder (meestal de vader) en de kinderen. Hoe die regeling eruit gaat zien is heel erg afhankelijk van de situatie en is uiteindelijk iets waarover de rechter moet oordelen, als u er samen niet uit komt.

Als u nog vragen hebt, verneem ik dat graag.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag