Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik wil een notariële akte van een schenking van een woning nietig laten verklaren. De akte is van 1979 en de handtekeningen eronder zijn vervalst. Ik weet dit 100% zeker, maar ben nu op zoek naar een handschriftdeskundige. Op internet heb ik gezocht maar er komen geen namen naar boven. Pas als kan worden aangetoond dat ze echt zijn vervalst kan ik blijkbaar verder met deze zaak. Misschien heeft u nog nuttige tips?

Tsja de regel is nu eenmaal "wie stelt, bewijst". Linksom of rechtsom zult u dus met bewijs moeten komen. Wellicht zijn er getuigen die uw verhaal kunnen bevestigen? Wie heeft de handtekeningen vervalst, de notaris of degene die tekenden? In het laatste geval moet men ook de beschikking hebben gehad over een vals paspoort of ander vals indentiteitsbewijs. Een notaris gaat niet af op iemands blauwe ogen.

U kunt ook aangifte doen bij de politie en hopen dat zij de zaak onderzoeken, maar u zult dan wel met een duidelijk en helder verhaal moeten komen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

T.a.v. Gerda Laan:
De notaris heeft de handtekeningen vervalst. De juiste handtekeningen van de ouders, die het zouden hebben ondertekend heb ik ook op papier staan en die wijken heel sterk af van de handtekeningen onder de notariële akte. Ik denk toch niet dat de politie hier verder iets mee zal doen als ik aangifte zal doen?


als u kunt aantonen dat u hierdoor nadeel hebt ondervonden en dus belanghebbende bent zou ik aangifte doen.

Beoordeel dit antwoord:

Een notariele akte is een akte die dwingend bewijs oplevert ten opzichte van iedereen. U heeft helemaal gelijk als u aangeeft dat u moet bewijzen dat de handtekeningen door de notaris zijn vervalst. Als u geen ander bewijs heeft dan handtekeningen die van elkaar afwijken dan zal de politie misschien nog uw aaangifte opnemen maar de officier van jusitie zal hier niets mee doen. Dus ik adviseer u bespaar u die moeite.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw antwoord. Er sloopt echter nog een fout in de akte namelijk de voornamen die gebruikt zijn van degene aan wie de schenking is gedaan. De voornamen Johannes Adrianus Cornelus in plaats van Johannes Maria Hendrikus Elisabeth. Kan dit ook nog meewegen in de bewijsvoering?


Wanneer beiden (Adrianus Cornelus en Maria Hendrikus) bestaande personen zijn, heeft een ander dus de woning geschonken gekregen.
Wat is er in de tussentijd van 1979 tot nu gebeurd met de eigenaren of bewoners van de woning? Waarom speelt dit nu pas in 2012?
PS: vraag eens na bij het OM (via de Rechtbank in uw buurt) of zij u kunnen verwijzen naar een handschriftdeskundige. Ik neem inderdaad aan dat die niet zomaar in de telefoongids staan vermeld.

Beoordeel dit antwoord:

Beste vraagsteller, u komt steeds met stukjes van het verhaal. Bij een schenking van een woning zal het bedrag gerust lonend zijn om met dit verhaal en alle stukken naar een gerenomeerd advocatenkantoor te gaan waar ze u verder kunnen helpen. Strafrechtelijk kunt u tegen verjaring aanlopen nu de zaak al meer dan 30 jaar geleden zich heeft afgespeeld.
De vraag die ook zal gaan spelen is waarom hebben uw ouders nooit actie ondernomen? Schenken kan alleen bij leven dus uw ouders moeten dit hebben geweten. Een huis verdwijnt niet zomaar uit iemands bezit.

Beoordeel dit antwoord:

Ik heb ook even voor je gezocht naar een grafoloog / schriftkundige. Ik kwam op de site van www.waisvisz.com. Ik moet zeggen dat ik nog niet eerder contact met dit bedrijf heb gehad dus ik kan je niets vertellen over de geboden kwaliteit/ kosten, maar het geeft je in ieder geval een aanknopingspunt.

Veel succes!

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het spijt me dat ik niet duidelijk genoeg ben geweest. Hier dan het complete verhaal: Mijn vader heeft deze actie ondernomen destijds om onder de belastingverplichtingen uit te komen. Ik weet zeker dat mijn moeder hierbij niet betrokken is geweest en zeker haar handtekening nooit gezet kan hebben. Zij zou zoiets ook zeker niet hebben goedgekeurd. Bij mijn moeder is in 1959 paranoïde schizofrenie vastgesteld, waarvoor zij nooit is behandeld (door toedoen van haar man, die was het destijds niet eens met het advies van een psychiater om haar in Voorburg te plaatsen). Om een lang verhaal kort te maken: zij is vanaf die tijd volkomen geïsoleerd en geblokkeerd geweest, kreeg geen geld meer dus kwam ook niet meer de deur uit. Werd dagelijks geïntimideerd, is mishandeld en verkracht. Vandaar ook dat ik een broer heb die 18 jaar jonger is dan ik aan wie dus het huis geschonken is. Je kan dus vaststellen dat vader een gestoorde zieke geest had. Ik vind het dus werkelijk bizar dat een notaris zo'n actie heeft ondernomen. Vader is inmiddels overleden en moeder leeft nog in een verpleeghuis en is wilsonbekwaam, wat zij destijds dus ook al was. Vader is in november 2006 overleden, toen is voor mij pas duidelijk geworden dat hij de woning aan mijn broer had geschonken. Ik heb ook nog een zus die 1.5 jaar jonger is dan ik.
Ik heb al met diverse advocaten contact gezocht om deze zaak op te pakken, maar niemand schijnt hierin geïnteresseerd te zijn. Vooral niet omdat ik slechts op toevoeging kan procederen.
Ik ben dus nog steeds op zoek naar iemand die mij echt kan en wil helpen!


Het eerlijke antwoord is vrees ik dat na 33 jaar het bewijs nooit meer is rond te krijgen ook al kon u de allerduurste advocaat betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Waarschijnlijk is dit ook verjaard. zowel de schuld als strafzaak.
u kunt dit nachecken bij de politie of het OM
als ik u was zou ik hier geen energie meer in steken

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank voor uw eerlijke antwoord. Ik respecteer dat van harte, was iedereen maar zo eerlijk! Ik heb wat dat betreft hele slechte ervaringen, vooral ook met advocaten. Het spijt me dat ik het moet zeggen, maar het is nou eenmaal zo.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag