Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik wil een gerechtelijke procedure starten bij het kantongerecht en heb hiervoor een dagvaarding nodig. Kunt u mij hieraan helpen?

Op het internet (google search) zijn veel voorbeelden van dagvaardingen te vinden. Ook kunt u wellicht in een (juridische) bibliotheek een boek over burgerlijk procesrecht vinden waarin alle vereisten voor een dagvaarding worden beschreven. U zult deze dagvaarding door een gerechtsdeurwaarder moeten laten betekenen.

Ik raad u echter aan om de dagvaarding door een juridische professional (jurist of advocaat, afhankelijk van uw voorkeur en het belang van uw zaak) op te laten stellen. Een vormfout in uw dagvaarding kan namelijk zeer schadelijk zijn voor uw zaak.

Beoordeel dit antwoord:

Proceduren is in sommige gevallen de enige optie maar het is best wel kostbaar en niet zonder risico dat u de zaak verliest. Daarnaast zijn voor een aantal problemen zgn. geschillencommisies. Kunt u globaal aangeven wat de inhoud id van uw zaak? U kunt eventueel ook naar een rechtswinkel voor een eerste advies/beoordeling.

Contact zoeken met een advocaat/jurist kan ook, dat kost u 200-400 per uur werk exl. overige kosten van deuurwaarder en griffiekosten

Beoordeel dit antwoord:

Desgewenst kan mijn kantoor u bijstaan en zorgen voor betreffende dagvaarding. Als u mijn foto aanklikt vindt u de nodige contactgegevens om nadere info te kunnen vragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag