Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik wil een contract opzeggen, hoe doe ik dat?

Mijn vraag betreft een situatie met een bedrijf waarmee ik een contract heb ondertekend, het bedrijf is gevestigd in Cyprus en ik woon natuurlijk in Nederland. Het bedrijf/bureau is gespecialiseerd in persoonlijk advies en het contract dat ik met hen heb ondertekend is in overeenstemming met de Europese wetten. Ik wilde het contract opzeggen, maar ze zeiden dat ik er een soort van een bekeuring voor moet betalen en dat het kan oplopen tot 5000 euro als ik de bekeuring/vergoeding niet betaal, namelijk 950 euro voor het verbreken van het contract met hen, aangezien dat ik 20% van de inhoud op hun website hebben gestreamd/bekeken. Ze beweerden dat ze contact zouden opnemen met de incassobureaus om het van mij te krijgen. Ter info, ik heb de opzegging aangevraagd een uurtje nadat ik het contract met hen heb ondertekend via Zoom en een speciale website voor het ondertekenen van contracten.

Mijn vraag is nu, kunnen jullie mij helpen het contract te ontbinden/annuleren/beƫindigen zonder extra kosten en wat zijn de kosten daarvoor? Ik ben gewoon een student en dit is iets wat me nog nooit is overkomen. Laat het me weten als jullie me kunnen helpen, ik heb nu echt hulp nodig. Bij voorbaat dank!

Overeenkomst van opdracht kan door de consument opdrachtgever altijd worden opgezegd op voorwaarde dat deze betaalt de gemaakte kosten plus een deel van de winst naar Nederlands recht. Besparingen aan de zijde van de dienstverlener moeten ook worden meegenomen.

Beoordeel dit antwoord:

U zou ook het contract aan mij kunnen voorleggen dit vooralsnog kosteloos. Neemt u dan contact op via info@rechtinjestad.nl

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag