Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik wil de huur ontbinden. Hoe doe ik dat?

Ik verhuur mijn woning aan een dame. Deze dame heeft dingen verzwegen, pleegt momenteel fraude en heeft 2 keer de huur te laat betaald.

Situatie:
- zij heeft aangegeven 1 kleine hond te hebben. Ik heb vernomen dat dit 2 ontzettende grote honden zijn.
- Zij heeft iemand geregistreerd op de woning die daar niet woont. Ik denk dat dit is om bepaalde toeslagen te ontvangen.
- Zij heeft nu 2 keer de huur te laat betaalt. En reageert nergens op. Zij bepaald inmiddels zelf wanneer zij betaald en ik kom daardoor in de problemen.

Ik ben er inmiddels helemaal klaar mee, omdat in haar niet meer vertrouw. Momenteel wil ik haar een laatste waarschuwing geven en het ultimatum dat deze man binnen een week is uitgeschreven. Ik weet alleen niet wat nu de juiste weg is? Is dit een officiƫle waarschuwing en een aanmaning? Moet ik hiervoor kosten berekenen? En hoe zit het met ontbinden? Is dit genoeg reden om naar een rechter te gaan om dit te ontbinden? En moet dit? Of kan ik dit ook zelf regelen?

Staat zij zelf dan wel ingeschreven? Zij moet u van te voren inlichten als zij het huis laat gebruiken door een ander. Zij moet op tijd betalen. Zij mag geen grote honden houden. Maar zelfs samen zal het vrees ik onvoldoende zijn om het huurcontract te ontbinden. Er is minimaal twee maanden achterstand nodig. De andere bepalingen die geschonden betreffen ook het recht op inkleding van eigen privacy en uiting zoals het houden van dieren. Voor een compleet antwoord zal ik het huurcontract in moeten zien, wat partijen exact hebben afgesproken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag