Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk voor een uitzendburau bij een scheepsbouw bedrijf,waar bij deze is aangesloten bij cao klein metaal.Volgens cao heeft men een werkweek van 40 uur.Waarvan er twee uren gespaard worden voor de 13 roostervrijendagen per jaar. volgens de uitzendburau heb ik hier geen recht op,en ook geen twee over uren.Er wordt gezecht dat dit al in mijn salaris is verwerkt.Ik zou graag vrije tijd voor terug willen hebben voor die twee uur per week.
Is dit mogelijk?

Wat heeft u van te voren met het uitzendbureau afgesproken? U heeft als het goed is ook een overeenkomst met het uitzendbureau. Wat staat hier in? Wellicht heeft het uitzendbureau ook een CAO?

Er zijn wel mogelijkheden, maar dan moet ik meer van uw situatie weten.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

In artikel2 van NBBU-CAO staat: Dat de uitzendkracht bekend is met de volgende feiten:
Uitsluitend de uitzendonderneming en niet de inlener is het loon verschuldigd aan de uitzendkracht.
De uitzendonderneming het loon uitbetaald volgens de van toepassing zijnde sector- bedrijfscao,waarbij het brutosalaris per inlener kan varieren en dat de geldende arbeidsduurverkorting gecompenseerd wordt in geld door opname in het brutosalaris.
Aan de uitzendkracht is informatie verstrekt over de verlangde beroepskwalificatie.

De informatie was dat ik bij het bedrijf waar ik gaat werken ,het zelfde Cao zou handhaven.Dus 40 uur werken ,waarvan 2uur naar het potje gaat van roostervrijendagen.Zo niet dan zijn dit overwerkuren volgens mij.


Reactie van de vraagsteller

Ook vind ik dat ,als het van mijn salaris ingehouden wordt,het uurloon van mij dus minder zou zijn.Dan had ik het van tevoren kunnen overwegen.
Ik had al ingeleverd bij het tekenen van deze overeenkomst .Mijn salaris was voor dat ik werkenloos werdt rond 2650 euro per maand,en nu 13,15euro per uur.


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag