Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


ik werk sinds 3 jaar voor een kinderdagverblijf, mijn werkgever heeft mij een brief gegeven waarin staat dat wegens bedrijfs economische redenen met wederzijds goedkeuren ik na een 2 maanden opzegtermijn onslagen ben en dan een ww uitkering kan krijgen. maar in mijn arbijdscontract staat dat er een opzeg termijn van 3 maanden is! ook staat er in de brief dat als ik teken 1000 euro krijg voor bewezen diensten hij wil dat ik binnen een week teken voor akoord en zegt dat als ik dit niet doe dat ik geen vergoeding krijg voor het aantal gewerkte dienst jaren ik ben 36 jaar mocht ik niet op het aanbod ingaan wat kost het mij om naar de kantonrechter te gaan ik heb namelijk geen rechtsbijstandsverzekering. en wat zijn mijn kansen als eventueel de uwv goedkeuring geeft voor mijn ontslag. Tevens wil ik graag weten of het klopt dat het ontslag altijd vanaf het eerste van een nieuwe maand in moet gaan alvast bedankt een moeder in nood.

Geachte mevrouw,
Ik adviseer u heel snel een advocaat in te schakelen. Uw werkgever kan drie dingen doen:
1. met u een vaststellingsovereenkomst overeen komen (daar lijkt de brief op) maar dat moet u echt laten toetsen. Want het lijkt er op dat u straks een maand zeker geen ww krijgt.
2. Uw werkgever kan aan het UWV een ontslagvergunning vragen. Daar moet u verweer op voeren. En dat lukt alleen als de werkgever de bedrijfseconomische omstandigheden kan aantonen. U krijgt dan geen ontslagvergoeding.
3. Ontbinding vragen bij de kantonrechter.
Ontslag gaat meestal per de 1e van een maand in omdat tegen het einde van een maand opgezegd moet worden.
Kosten: u kunt via het Juridisch Loket een advocaat vragen. Afhankelijk van de hoogte vna uw inkomen in een peiljaar moet u een eigen bijdrage betalen. Helemaal gratis is dat dus niet.

Als u dat wenst kan ik u in deze zaak bijstaan.
met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag