Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk ruim 5 jaar voor mijn werkgever maar word ontslagen wegens bedrijfseconomische redenen. Nu is mij gevraagd om een vaststellingsovereenkomst te tekenen. Ik krijg dan 1 maandsalaris mee. Ik heb het idee dat ik recht heb op meer. Is het verstandig om met 1 maandsalaris akkoord te gaan en de vaststellingsovereenkomst te tekenen

Zonder de overeenkomst en extra informatie van jou is helaas niet te zeggen of dit een redelijk voorstel is. Dit soort dingen is maatwerk, waardoor een advies op deze site niet goed te geven is.

Ik zou zeker niet tekenen zonder een jurist hiernaar te laten kijken. Die kan kijken of het ontslag onvermijdelijk is en of de regeling redelijk is en voldoet aan alle overige voorwaarden (b.v. recht op WW). Ook dient er rekening gehouden te worden met zaken als een evt. concurrentiebeding, studiekosten, etc. Voorts is zeker niet uitgesloten dat een jurist er namens jou nog iets meer weer uit te onderhandelen (vaak incl. de kosten voor de jurist zelf).

Als je een rechtsbijstandverzekeraar hebt of lid bent van een vakbond kun je daar terecht, zo niet dan kun je overwegen contact op te nemen met mij of één van de andere arbeidsrechtjuristen hier. Wij helpen je graag tegen - altijd - een redelijk tarief. Onze profielen kun je bekijken op deze site.

Succes & vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:Wat redelijk is, hangt van veel omstandigheden af, zelfs van uw leeftijd.
Ik raad u dringend aan om niets te tekenen zonder overleg met een ervaren arbeidsrechtjurist.
Met juridische hulp is het vaak mogelijk een goede regeling met werkgever te treffen zodat ook uitkeringsrechten worden veilig gesteld en er regelingen getroffen worden voor bijv. concurrentie/relatiebeding, studiekostenbeding enz. Het is dus van belang dat u een ervaren arbeidsrechtjurist in de arm neemt die uw belangen goed behartigt. De kosten daarvan worden in de regel door de werkgever (deels) vergoed.

U kunt voor meer advies/hulp vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met mij of een van de andere arbeidsrechtjuristen hier, bijv. via de link 'direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord.


Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag