Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk op maandag altijd 8,25 uur. Nu heeft mijn werkgever met 2e paasdag zomaar deze uren van mijn loon ingehouden. Mag hij dit zomaar? Nou heb ik gelezen in de CAO dat als hij aan mij vraagt of ik op een feestdag wil werken en ik zeg nee dat hij mij dan niet hoeft door te betalen! Klopt dit.
( beta cao)
Hij beweerd Nl dat hij ons niet hoeft door te betalen op feestdagen.

Wat ik in artikel 21 lid 2 van de cao lees, is dat er twee mogelijkheden zijn op algemeen erkende feestdagen zoals bijvoorbeeld Koningsdag. Of u werkt en krijgt feestdagentoeslag, of als u niet wenst te werken dient u een vrije dag op te nemen. Heeft u niet gewerkt en heeft u geen vrije dag opgenomen, terwijl u normaal gesproken die dag altijd werkt dan heeft u geen recht op loon.
Heeft u die dag wel een vrije dag opgenomen, dan dient uw werkgever u gewoon loon uit te betalen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

En hoe zit het dan als de winkel gesloten is?


Om welke reden is de winkel gesloten?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

zoals Koningsdag heeft mijn baas de winkel dicht gehouden en met Hemelvaart zijn we ook gesloten. Hoe zit het dan met het doorbetalen van loon?


Als ik het goed begrijp zijn jullie normaal gesproken op feestdagen open, alleen heeft de werkgever bepaald dat jullie op Koningsdag en Hemelvaart dicht zijn. In beginsel dient de werkgever jullie dan gewoon uit te betalen voor die vrije dagen. Als de winkel normaal gewoon open is en de werkgever bepaalt dat de winkel gesloten zal zijn, komt dat voor zijn rekening. Tenzij de werkgever in overleg met de werknemer(s) heeft afgesproken dat de bovenwettelijke vakantiedagen op die dagen worden ingezet. Maar hoe dan ook dient de werkgever gewoon loon uit te betalen.

Hopelijk heb u hiermee enigszins geholpen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

nee eigenlijk zijn we de meeste feestdagen gesloten! Maar als ik het dus goed begrijp is als de werkgever de winkel dicht heeft op een feestdag moet hij mij WEL betalen maar als hij de winkel wel open doet en mij niet vraagt om te werken hoeft hij mij NIET te betalen? Dit is toch eigenlijk wel heel erg krom.
Ik wil gewoon duidelijk hebben wanneer hij mij de feestdagen wel en wanneer niet hoeft door te betalen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag