Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk nu 5,5 jaar in de horeca, maar mijn contract van 38 uur loopt binnenkort af en nu wil mijn baas een vast contract aanbieden voor 32 uur, maar dan lever ik dus salaris in!!...nu wil ik in mijn contract laten vastleggen dat ze het verschil tussen 32 en 38 uur ( dus 6 ) aanvullen met mijn tijd voor tijd uren of vakantie uren zolang de overuren dat toelaten ( ongeveer 250 )....kan ik dat in het contract laten vastleggen?? En tegen welk tarief worden die uren dan belast...42 of 52 procent..
En kan ik in het contract laten vastleggen dat als ik 38 uur werk ook al die uren worden uitbetaald en dus niet 32 uur en weer tijd voor tijd opbouw...want die heb ik al genoeg.

Ik hoor graag van u,

U zegt dat u al 5,5 werkt in de horeca, maar ook voor dezelfde werkgever? Wat voor contract heeft u nu (bepaalde/onbepaalde tijd) en hoe lang werkt u voor deze werkgever?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Het is nog steeds dezelfde werkgever. Ik heb 1 keer een contract voor een half jaar gekregen en daarna 5 x een jaar voor 38 uur, maar vanwege de crisis en gedwongen ontslagen kan ik alleen blijven indien zij mij een 32 uur contract aanbieden volgens mijn baas.


Als u al zoveel contracten heeft gekregen, dan heeft u nu volgens de wet een onbepaalde tijd contract. Dat betekent dat het contract geldt dat het laatste met u is overeengekomen. En de voorwaarden van dit contract kan de werkgever alleen eenzijdig wijzigen als er een eenzijdigwijzigingsbeding in het contract of CAO is opgenomen. Is dat er, dan mag de werkgever de arbeidsovereenkomst alleen wijzigen (in dit geval met betrekking tot de uren dus) als hij daarvoor een zwaarwegend belang heeft. Is er geen eenzijdigwijzigingsbeding, dan dient u in te gaan op redelijke voorstellen van de werkgever. Wat is een redelijk voorstel? Dan wordt er gekeken naar de aard van de omstandigheden en de positie en het belang van de werknemer bij de wijziging.
Kortom: wat u zou kunnen doen is, gezien de economische situatie van het bedrijf (zoals ik het zo uit uw verhaal begrijp), kunt u het beste met de werkgever om de tafel gaan zitten om tot overeenstemming te komen over het aantal uren dat u vast gaat werken en wat er gebeurt met de overuren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag