Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik werk nu 2 jaar bij een bedrijf. Sinds een aantal maanden geef ik aan dat het werk mij teveel wordt. Het is meer dan logischerwijs van mij, in mijn functie, verwacht mag worden. Hier wordt weinig gehoor aan gegeven. Verder is de organisatie een zooitje, wordt er niets gedaan met punten die wij melden waar wij op de werkvloer tegenaan lopen. Het management wisselt continue etc.
Daarnaast is het werk op zich ook intensief en komt er dus nog veel bij kijken wat er eigenlijk niet bij hoort. Steeds meer werknemers vallen langdurig uit en door corona komen hier nog eens steeds meer gaten in het rooster bij. Als werknemer voel ik mij niet gehoord en mijn collega's ook niet. Dit heeft veel stress met zich meegebracht. In zulke mate dat ik uit ben gaan kijken naar een andere baan in een totaal andere branch om hopelijk te ontsnappen aan deze druk.

Nu heb ik een andere baan gevonden. Maar doordat ik hier eerder nodig ben dan dat mijn contract op mijn huidige werk af zou lopen, overlapt het inwerken bij het een het werken bij het ander een beetje. Voor deze dagen heb ik vrij aangevraagd en gekregen.

Tot zover ging dus alles goed.. Zij het niet dat ik vorige week met klachten van overspannenheid naar huis ben gegaan. Er ging weer van alles mis op mijn werk, ik werd hierop aangekeken omdat ik toevallig op het verkeerde moment op de verkeerde plek was, en ik kon het niet meer aan. Ik heb mij ziek gemeld en ben naar huis gegaan.

Sindsdien laat mijn werk mij niet met rust. Ik wordt tig keer per dag gebeld met de vraag wanneer ik weer terug kom. Aangeven dat dit meer stress oplevert dan dat het goed doet, helpt niet. Ze willen dat ik met een plan kom om terug te komen. Zo snel mogelijk.

Ik heb aangegeven dat ik hier wel over na wil denken, maar dat ik zelf op dit moment niet helder genoeg hiervoor ben om een passende oplossing te bedenken. Ik zit er echt doorheen en alleen al zinvol denken aan werk maakt me gek op dit moment (al denk ik alsnog de hele dag aan werk, maar het scheelt al als ik niet in productieve oplossingen hoeft te denken op dit moment).
Dus ik heb gevraagd om een afspraak met de bedrijfsarts. Deze is ingepland op een vrije dag, waarop ik op mijn nieuwe werk zou gaan werken. Mijn werk wil deze niet verzetten. Weer een probleem erbij.
Daarnaast vallen ze over het feit dat ik wel op mijn nieuwe werk kan werken en niet bij hun. Ik snap dat wel, maar ik heb proberen uit te leggen dat ik ze eigenlijk een dienst bewijs. Ik zou ook maanden in de ziektewet kunnen gaan zitten terwijl ik bij hun in dienst blijf. Maar ik ben actief naar iets anders gaan zoeken op het moment dat ik door kreeg dat ik het echt niet langer meer vol zou houden als ik voor hun bleef werken. En daarnaast ben ik niet ziek geworden van het feit dat ik werk, maar van hoe zij de boel inrichten en de chaos die zij zelf creëren. Ik denk dat het juist goed is voor mijn herstel om bij een gezond bedrijf te werken.

Maar ik wil niet volledig uitgeput, overspannen etc. aan mijn nieuwe baan beginnen. Ik wilde mijn oude werk echt netjes afronden, maar ze hebben het zo bont gemaakt dat ik niet meer weet hoe ik dat kan doen.

Dit is een situatie die ik niet echt op google kan terugvinden. Ik kan geen adviezen van anderen vinden. En ik heb geen idee hoe het juridisch zit.
Het enige wat ik kan vinden is dat een werkgever een werknemer dit net overspannen thuis zit niet zo snel mogelijk moet pushen om terug te komen. Maar werkgever staat er sowieso bekend om dat zij ziekmeldingen niet accepteren. En een werkgever kan een werknemer niet dwingen om te komen. Maar ze blijven net zo lang op mij inpraten en net zo vaak bellen tot ik allerlei dingen toezeg waar ik daarna meteen weer spijt van heb. En ik ben op dit moment niet zo stabiel dus zeg ook te snel toe.

Afijn.. Heel lang onsamenhangend verhaal waarschijnlijk. Maar het geeft hopelijk een beetje een beeld van hoe het in elkaar zit.

Mijn vragen concreet:

- Kan ik in mijn situatie zeggen dat ik voorlopig niet kom werken? En in hoeverre kan ik tegengaan dat ik elke dag gebeld wordt? Hoe kan ik meer rust voor mijzelf creëren?

- Wat moet ik doen met een afspraak met de bedrijfsarts op mijn vrije dag? Deze schijnt alleen op vrijdag te werken. En dat is net de komende 4 weken mijn vrije dag... Moet ik hierheen gaan? Kan ik zeggen dat ze een andere bedrijfsarts moeten regelen of een andere dag?

- Is het te verantwoorden dat ik wel bij mijn nieuwe werk al werk?

- Mag ik uit dienst gaan terwijl ik ziekgemeld ben als ik zelf ontslag heb genomen? Werkgever zegt dat ik eerst weer volledig aan het werk moet zijn. En hoelang moet die periode dan duren dat ik volledig werk?

U hebt een complexe case met veel vragen.
Een paar antwoorden zonder te pretenderen volledig te zijn:
- ik adviseer u naar de afspraak van de bedrijfsarts te gaan. Aangezien u bent ziek gemeld hebt u een reïntegratieplicht;
- het is mij niet bekend of u hebt opgezegd, maar indien de arbeidsovereenkomst, bijvoorbeeld door opzegging, op een bepaald moment eindigt en u bent dan ziek, dan zij dat zo. De werkgever kan niet eisen dat u alleen arbeidsgeschikt uit dienst mag gaan;
- vanwege de reïntegratieplicht moet u bereikbaar zijn voor uw werkgever. U moet samen met hem werken aan de reïntegratie. U bent niet verplicht om medische informatie aan uw werkgever te verstrekken en de werkgever gaat te ver als hij u plat belt;
- dit laatste aspect zou ik ook met de bedrijfsarts bespreken; mogelijk dat die daar dan rekening mee houdt in zijn advisering. Het advies van de bedrijfsarts is leidend.
Neemt u gerust vrijblijvend telefonisch contact met mij op om uw zaak evt. verder te bespreken.

Beoordeel dit antwoord:

Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag